NRK Meny
Normal

Drept i luftangrep mot flyktningleir

Minst 30 mennesker skal ha blitt drept og 80 såret i et luftangrep som har rammet en flyktningleir nord i Syria, ifølge observatører og vitner.

Laster kart, vennligst vent...

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) skal angrepet skal ha funnet sted i Kamouna-leiren, nær byen Sarmada i Idlib-provinsen. Byen ligger 30 kilometer vest for Aleppo, like ved grensen til Tyrkia.

Våpenhvile

Flyktningleiren ble truffet torsdag ettermiddag, ifølge gruppen.

Ifølge FNs rapport ble minst 30 mennesker drept og flere enn 80 såret i angrepet. Kvinner og minst sju barn er blant de døde, melder SOHR.

En rekke telt skal ha brent ned som følge av angrepet.

Det bor nærmere 2000 mennesker i leiren – folk som har flyktet fra provinsene Aleppo og Hama. Det er foreløpig ikke klart hvem som gjennomførte angrepet.

Angrepet kommer dagen etter at det ble enighet om våpenhvile i byen Aleppo. Avtalen mellom den syriske hæren og opprørere kom i stand etter press fra Russland og USA. Siden 22. april har nærmere 300 sivile blitt drept i Aleppo.

Norge fordømmer

Norges utenriksmninister Børge Brende sier til NRK at regjeringen fordømmer angrepet.

– Vi fordømmer dette på det sterkeste. Det er tragisk at uskyldige sivile igjen skal bli angrepet. Nå må man komme til bunns i hvem som står bak disse alvorlige bruddene på den internasjonale humanitære retten.

Brende mener dette viser at våpenstillstanden i landet er veldig skjør.

– Det er helt avgjørende at den nå ikke bryter sammen. Da vil vi se flere eksempler som dette, og det blir enda mer nød og meget vanskelig i Syria.

Brende har de siste dagene vært på en rundreise i Midtøsten hvor han har truffet mange av de som støtter opprørerne i Syria, blant andre Saudi-Arabia.

– Saudi-Arabia er også veldig opptatt av at denne våpenstillstanden skal videreføres. Men det er viktig at alle parter forholder seg til den. Det gjelder Assad-regimet, men også andre grupperinger som har brutt denne enigheten, sier Brende.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt