NRK Meny
Normal

Dømt for å ha drept barna sine i påsatt brann

Et britisk par er funnet skyldig i å ha tatt livet av seks av sine barn etter at de satte fyr på huset sitt i et forsøk på å sverte mannens eks-elskerinne.

Mick og Mairead Philpott

Under en pressekonferanse 16. mai i fjor fortalte det gråtende foreldreparet Mick og Mairead Philpott om brannen som tok livet av deres seks barn. Nå er de selv dømt for mordbrann.

Foto: Rui Vieira / Ap

Den 56 år gamle 17-barnsfaren Mick Philpott fra Derby i Storbritannia skulle etter planen møte sin tidligere elskerinne i retten for å kjempe om foreldreretten til deres felles barn.

Timer før rettsmøtet 11. mai i fjor satte han, hans nåværende kone Mairead Philpott og vennen Paul Mosley en utspekulert plan ut i livet for å sverte mannens motpart. En plan som endte med at seks barn omkom på tragisk vis.

Brant inne

Etter at Philpotts elskerinne krevde foreldreretten, satte 56-åringen ut rykter om at hun skal ha planlagt å sette fyr på huset hvor han, hans kone og deres seks felles barn bodde.

Planen var å redde barna ut i siste liten, få kvinnen dømt for mordbrannforsøk og gjenvinne foreldreretten til deres fem barn.

Mordbrann i Derby

Planen var å redde barna ut i siste liten, men flammene tok overhånd og alle seks døde.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Men planen gikk galt da brannen utviklet seg raskere enn ventet, noe som resulterte i at de fem av barna brant inne og omkom mens de sov. Et sjette barn døde på sykehus av skadene tre dager senere, ifølge BBC.

Krevde gavekort

Etter den tragiske mordbrannen samlet lokalsamfunnet inn mer enn 15.000 pund til begravelsen for de seks barna.

I retten kom det fram at 56-åringen skal ha krevd å få pengene som ble til overs utbetalt i form av gavekort til en nettbutikk, skriver The Guardian.

Mordbrann i Derby

Lokalsamfunnet samlet inn 15.000 pund til begravelsen for de seks barna.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Vitner har fortalt at mannen skal ha vist liten ydmykhet overfor dem som støttet familien økonomisk, og at blant annet skal ha krevd at hundrevis av teddybjørner som ble plassert på branntomta skulle auksjoneres bort og at pengene skulle tilfalle ham.

– Øvde seks uker før brannen

Det var først da etterforskere avlyttet et hotellrom hvor 56-åringen, kona og deres venn oppholdt seg at den grusomme sannheten kom for en dag.

De tre skal ha forsøkt å samkjøre forklaringene sine, og mannens kone skal også ha utført seksuelle handlinger på parets venn for å sørge for at han holdt seg lojal.

56-åringen, som utpekes som hovedmannen bak mordbrannen, så rett framfor seg da dommen ble forkynt i retten tirsdag.

Rett etter at dommen falt ble retten tømt etter at en kvinne kom med aggressive utrop mot mannen fra tilhørerbenken.

– Det er ikke over ennå, sa 17-barnsfaren i det han ble ført ut av salen.

Paul Mosley har derimot innrømmet å ha deltatt i drapet. Ifølge ham skal han overfor venner ha fortalt at de hadde øvd på gjennomføringen av planen seks uker før brannen.

Etter planen skulle faren ta seg inn hoveddøren og han inn bakdøren for å redde barna ut.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt