NRK Meny
Normal

Dødstallet etter togulykken har steget til 27

BARI (NRK): Antallet døde etter togkollisjonen i Sør-Italia har steget til 27. I tillegg ble 50 personer skadd da de to togene kolliderte front mot front i Sør-Italia.

To passasjertog frontkolliderte like ved Bari

PUGLIA-REGIONEN: To passasjertog frontkolliderte midt i en olivenlund utenfor Bari i Puglia-regionen. Dette bildet ble delt ut av italienske brannmenn tirsdag.

Foto: HANDOUT / Reuters/NTB Scanpix

Det melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Ulykken skjedde tirsdag formiddag da to passasjertog kjørte på det samme sporet og braste inn i hverandre i stor fart mellom byene Corato og Ruvo di Puglia, utenfor Bari, i Puglia-regionen.

Alle de omkomne satt i de to fremste vognene i togsettene. Tilstanden skal være kritisk for 18 av de skadde, og det fryktes at dødstallet vil stige ytterligere.

Togulykken er en av de verste i italiensk historie.

Bildene fra ulykken viser tydelig kraften som ødela de to togene.

UTENFOR BARI: Redningsarbeidet etter togulykken i Sør-Italia fortsatte utover natten.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Uklar årsak

Det er fortsatt uklart hvorfor de to passasjertogene frontkolliderte. Mens oppryddingsarbeidet fortsetter også etterforskningen av ulykken onsdag morgen.

Samtidig har det kommet meldinger om at en av de sorte boksene er funnet.

Ifølge etterforskere på stedet som nyhetsbyrået AFP har snakket med, skal minst et av togene ha kjørt med meget høy fart. Det blir antydet at ulykken kan ha en menneskelig årsak.

Det har blitt opplyst at et av togene skulle ha ventet på grønt lys ved en stasjon mellom Corato og Andria, men hvorfor dette ikke skjedde, er foreløpig uklart.

EU skal ha øremerket midler til å bygge doble jernbanespor på denne strekningen, men denne prosessen har av ulike grunner blitt forsinket.

– Mennesker var revet i småbiter

Mens rednings- og opprydningsarbeidet pågikk, fortalte overlevende hvordan de hjalp hverandre ut av de forvridde restene av toget.

– Jeg løp barføtt over murblokkene og greide å redde mannen min. Jeg så mennesker som var revet i småbiter, sa et øyenvitne til en italiensk TV-kanal.

Mange av passasjerene på det ene toget var studenter, som var på vei til forelesninger på universitetet i Bari eller reisende som var på vei til flyplassen i Bari.

De to togene, som besto av fire vogner hver, tilhører det privateide togselskapet Ferrotramviara Spa, ifølge det nasjonale jernbaneselskapet Ferrovia dello Stato.

Firmaet er basert i Bari, og har rundt 20 små tog som går mellom Bari, flyplassen og andre småbyer i regionen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt