- Han dør foran øynene våre

En 28-åring ble funnet i ruinene fire dager etter jordskjelvet. Døde foran legenes øyne på grunn av mangel på medisinsk utstyr.

Richardson Lagredelle, 28 år.

Richardson Lagredelle, 28 år, har store smerter. En stund etter at bildet ble tatt, døde Lagredelle.

Foto: Rich Matthews / Scanpix/AP

Richardson Lagredelle snakket til redningsmannskapene og var i relativt god form da han ble reddet ut av en sammenrast bygning i Port au Prince fire dager etter jordskjelvet.

LES OGSÅ: Overlevde i ruinene i sju døgn

- Han dør foran øynene våre

Den 28 år gamle haitieren jobbet til daglig som vaktmester i Haitis hovedstad. Etter at han ble reddet fra ruinenen ble han sendt til FN-sykehuset som er satt opp i byen.

Men han fikk ikke plass på sykehuset på grunn av plassmangel, og ble sendt til et mindre midlertidig hjelpesenter i byen for å bli tatt hånd om der.

LES: Røde Kors i gang i Haiti

Da han ble sendt fra FN-sykehuset tirsdag morgen, spredte koldbrann seg i beinet hans, som var brukket. I tillegg hadde han alvorlige infeksjoner som førte til dehydrering, og gjorde at kroppen hans ikke klarte de store påkjenningene.

Etterhvert spredte giftstoffer seg i kroppen hans og ødela nyrene.

- Han dør like foran øynene våre, sa lege Roberto Feliz.

- Det er så frustrende at vi ikke har grunnleggende medisinsk utstyr og medisiner til å hjelpe ham. Han er en ung, sterk mann. På et normalt sykehus ville han overlevd dette, sa legen.

legen signaliserer at håpet er ute for Legredelle

Lege, Roberto Feliz, signaliserer med en X at håpet er ute for Legredelle.

Foto: Alfred de Montesquiou / Scanpix/AP

Sykehusene er ødelagte

De fleste av Haitis sykehus og klinikker ble ødelagt i det kraftige jordskjelvet forrige uke. FN-sykehuset i Port au Prince er at av de som fungerer best nå. Men de to teltene er allerede overfyllt med skadede pasienter, som gjør at mange må ligge under åpen himmel . Det er akutt mangel på hjertemonitorer, pustemaskiner og annet medisinsk utstyr.

Til tross for dette får ikke et kriseteam fra St.Olavs hospital i Trondheim lov til å dra til Haiti for å bidra med hjelp etter katastrofen.

Roberto Feliz sa han kunne ha reddet mannen hvis han kunne ha amputert beinet. Men Feliz kunne ikke operere uten at Lagredelle fikk i seg nok væske.

Legene hadde ikke noe utstyr for å måle om pasienten var i god nok form til å opereres, selv etter å ha fått i ham vann. Resultatet ble at Lagredelle døde foran øyenen på legene.

LES OGSÅ: - Henrykt over å være i live

SISTE NYTT

Siste nytt