«Idioten med mobilen» etterlyses av politiet

Denne mannen risikerer 25.000 kroner i bot for å ha tatt årets farligste selfie.

Mannen med selfien

SELFIE-LYSTEN: Denne handlingen kan koste denne mannen hele 25.000 kroner. Han er nå etterlyst av spansk politi for å ha brutt reglene under det kjente okseløpet i Pamplona.

Foto: RAFA RIVAS / AFP

Det utbryter nærmest panikk da et titalls okser dundrer gjennom Pamplonas trange gater.

Iført det tradisjonelle antrekket med hvite bukser og rød genser, smetter han målbevisst inn i folkemengden, tar opp mobiltelefonen og holder den høyt til værs.

Like bak ham løper illsinte og livsfarlige okser på nærmere 700 kilo.

Etter det årlige og tradisjonsrike okseløpet i den spanske byen, er denne mannen nå etterlyst av lokalt politi fordi de mener han har tatt en selfie, skriver The Guardian.

Se video fra løpet her:

En mann er etterlyst av politiet i Pamplona i Spania etter å ha tatt bilde av seg selv, selfie, mens han løp okseløpet i byen. Det er av sikkerhetsårsaker forbudt med kameraer under løpet.

VERDEN RUNDT: Denne videoen går verden rundt, og særlig i hjemlandet.

– Det er forbudt

For å unngå farlige situasjoner og at folk ikke skal skade seg, er det fra i år forbudt for deltakerne å bruke kamera eller noe form for opptaksutstyr under løpet – noe den uidentifiserte mannen tydelig har benyttet seg av.

Han unnslapp oksene så vidt og ble ikke skadet, selv om bildene av ham viser at det var nære på.

Mannen risikerer en bot på 25.000 kroner eller 3.000 euro, men foreløpig har ikke spansk politi klart å fange ham.

– Et livsfarlig stunt

Politiet mener han har satt andre menneskers liv i fare ved det lille stuntet, og ifølge The Guardian skal han ha senket farten på folkemengden som bokstavelig talt løper for livet.

Hvert år samles tusenvis av mennesker i den spanske byen Pamplona for å delta på San-Fermin-festivalen, og et av høydepunktene er det berømte og verdenskjente okseløpet.

Etter årets okseløp, som ble avsluttet i går, ble én person spiddet og over 40 personer skadd. Totalt har 15 mennesker omkommet siden man begynte å registrere dødstallene i 1911.

Pamplona okseløp

OVER 20 SKADD I 2013: I fjor ble minst 20 personer skadd, noen av dem alvorlig. Mange ble skadet i mengden av personer og okser som samlet seg på arenaen i Pamplona etter at løpet var over.

«Idioten med mobilen»

Flere spanske medier har plukket opp dette bildet som nå går sin seiersgang verden over, og særlig i hjemlandet.

Mannen får også kraftig kritikk på sosiale medier, hvor bilder av ham sirkulerer under hashtaggen #eltontolmóvil, som betyr «idioten med mobilen» på spansk.

Ifølge The Guardian har også en journalist i avisen El Mundo skrevet kommentar om oppførselen til mannen, og sier dette er «et av de beste eksemplene på menneskelig dumhet jeg noen gang har sett».

Minst 20 personer har blitt skadet, noen av dem alvorlig under okseløpet på San Fermin-festivalen i Pamplona i går. Mange ble skadet i mengden av personer og okser som samlet seg på arenaen i Pamplona etter at løpet var over.

OKSE-KORK: Under mandagens okseløp oppsto en liten kø av okser og mennesker om hverandre. Her ble én personer spiddet, mens tre andre personer måtte behandles for bruddskader.

SISTE NYTT

Siste nytt