Hopp til innhold

Det egyptiske militæret har funnet vrakdeler

Det egyptiske militæret har funnet vrakdeler fra Egyptair-flyet og personlige eiendeler fra passasjerene. Nå intensiveres søket etter den sorte boksen.

EGYPTAIR-AIRPLANE/

SØKER: En egyptisk militærbåt som deltar i søket etter Egyptair-flyet som forsvant i Middelhavet tidlig torsdag morgen.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Det egyptiske militæret har funnet flyvraket av det savnede Egyptair-flyet i Middelhavet, 290 kilometer nord for kystbyen Alexandria i Egypt, ifølge militærgeneral og talsperson Mohammed Samir.

– Vi er informert om at en kroppsdel, to seter og kofferter er funnet i søkeområdet, sier den greske forsvarsministeren, Panos Kammenos, på en pressekonferanse.

Laster Twitter-innhold

Egyptair bekrefter også på Twitter at det er funnet vrakdeler og personlige gjenstander fra flyet som styrtet i Middelhavet.

Den europeiske romorganisasjonen ESA melder at satelitter har observert et mulig oljeflak nær stedet hvor Egyptair-flyet styrtet.

Laster Twitter-innhold

Nå har 100 pårørende og familiemedlemmer av savnede passasjerer samlet seg utenfor et hotell i nærheten, opplyser Egyptair.

Rute og funn

– Må skynde seg

En britisk havekspert BBC har snakket med sier at havbunnen vrakdelene kanskje ligger på ligner på Alpene - et krevende fjellområde.

– Havbunnen er også et veldig mykt område og vrakdeler vil kunne synke veldig fort, så de må finne delene raskt, sier Simon Boxall til BBC.

Boxall sier at en flymaskin som Airbus A320 enkelt kan «gli gjennom sprekkene» i havbunnen. Den kuperte havbunnen kan også blokkere signalene fra den sorte boksen.

APTOPIX Mideast Egypt Plane

I SORG: Den egyptiske filmregissøren Osman Abu Laban får trøst av en imam. Laban skriver på Facebook at han mistet fire familiemedlemmer i styrten - en tante, onkel, nevø og nevøens kone.

Foto: Amr Nabil / Ap

Skal analysere vraket

Pårørende går sammen utenfor flyplassen i Kairo

PÅRØRENDE: Flere pårørende samlet seg i går på flyplassen i Kairo i påvente av informasjon om hva som har skjedd med flyet deres kjære var om bord i.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

Det store spørsmålet de fleste fremdeles stiller seg er: Hva skjedde?

Ifølge BBC skal flyvraket fra Egyptair MS804, en Airbus A320, undersøkes av flykrasj-spesialister fra flere ulike land. Etterforskningen skal bli ledet av egyptiske Ayman el-Moqadem.

Franske og britiske etterforskere skal også delta i undersøkelsene, sammen med en ekspert fra Airbus.

Flydata og taleopptak fra den sorte boksen vil også kunne gi svar, men den er ennå ikke funnet.

Passasjerflyet med 66 personer om bord var på vei fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris til den internasjonale flyplassen i Kairo da det plutselig forsvant fra radaren tidlig torsdag morgen lokal tid.

MS804 - Illustrasjon (korrigert)

Leter etter årsak

Den tidligere lederen for den franske flyhavarikommisjonen, Jean-Paul Troadec, mener det er mye som tyder på at det savnede passasjerflyet fra Egyptair ble utsatt for et angrep.

Egypts luftfartsminister Sherif Fathy har også sagt at en terrorhandling er et mer sannsynlig scenario enn en teknisk svikt.

Foreløpige undersøkelser av satellittbilder tyder på at Egyptair-flyet som styrtet i Middelhavet, ikke ble rammet av en eksplosjon, opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters.

President kondolerer

Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi kondolerer nå til familiene til menneskene som var om bord det styrtede flyet.

– Det er med stor tristhet vi sørger over ofrene om bord i Egyptair-flyet som ble drept etter at flyet krasjet i Middelhavet på vei til Kairo fra Paris, sier Sisi i en offisiell uttalelse.

MS804 flyrute

Søker etter svart boks

Et stort antall skip, fly og helikoptre fra flere land ble sendt ut for å delta i søket etter passasjerflyet i dag.

Søket foregår i et ganske trafikkert område av Middelhavet, midt mellom Hellas og Egypt, og ifølge egyptiske myndigheter har letearbeidet vært mer komplisert enn først antatt, ettersom det er svært dypt der flyet trolig styrtet.

Den egyptiske luftfartsministeren sa i går at det trolig er en av årsakene til at de ikke har fått kontakt med den såkalte sorte boksen i flyet.

Flydata fra den sorte boksen vil kunne gi svar på hva som skjedde. Opptakeren fra cockpit vil også kunne avsløre hva som ble sagt og gjort før styrten.

Følg siste nytt her:

SISTE NYTT

Siste nytt