De vil velte Netanyahu: – Israelerne fortjener håp

TEL AVIV (NRK): Det er duket for en thriller av et valg i Israel, og statsminister Benjamin Netanyahu kan måtte se seg slått av venstresiden i israelsk politikk

TEL AVIV (NRK): Det er duket for en thriller av et valg i Israel, og statsminister Benjamin Netanyahu kan måtte se seg slått av venstresiden i israelsk politikk

HEIER PÅ HERZOG: Laurie Levy støtter venstresiden i israelsk politikk.

Det er helt tett foran valget, men Laurie Levy er sikker på at hennes statsministerkandidat vil vinne. Og det er ikke Benjamin Netanyahu.

– Jeg tror veldig på staten Israel, men uheldigvis ser vi at det blir verre her. Jeg tror virkelig at det israelske folket fortjener et håp og det er det Sionistunionen tilbyr, sier hun.

Lederen av Sionistunionen er Isaac Herzog. Og han kan komme til å bli Israels neste statsminister. I hvert fall både håper og tror Laurie at det vil skje.

– Det er absolutt mulig. Vi leder på meningsmålingene, og det svært tett mellom oss og Likud. Derfor prøver vi å få fram til alle at vi har et solid program og vi vil ha forandring, sier hun.

Vanlig folk har dårlig økonomi

Laurie er en sjelden fugl. Fransk jøde, nylig innvandret til Israel fra Toulouse og på venstresiden.

De fleste franske jøder som har kommet hit, hører til godt ute på høyresiden. Laurie prøver å overbevise dem om å skifte mening.

– Sikkerhet er selvfølgelig viktig, men det er det sosiale og økonomiske også. Og det er det jeg forsøker å få frem. Leiligheter, helse, daglige kostnader som melk og brød har blitt veldig dyrt, fortsetter hun.

Helt tett mellom blokkene

Yitzhak Herzog på valgmøte i Tel Aviv

GOD OPPSLUTNING: Sionistunionen kan gjøre det godt under valget i Israel. I spissen står Isaac Herzog.

Foto: Juliane Kravik / NRK

NRK treffer henne på et valgmøte i Tel Aviv hvor Herzog og koalisjonspartner Tzipi Livni stiller opp. Det er deres femte møte for dagen. Alt gjøres nå for å mobilisere nok velgere.

Valget avholdes tirsdag. Så langt på meningsmålingene ligger Sionistunionen gjennomsnittlig et par mandater foran Benjamin Netanyahus Likud. Men Herzog skulle Herzog vinne valget, vil han uansett få en vanskelig jobb med å danne en koalisjonsregjering.

Ikke gitt opp fred

Palestina-spørsmålet har ikke vært mye framme i valgkampen.

Det er ikke mange israelere som tror noen snarlig løsning er mulig, uansett hvilken side av politikken de tilhører. Men Laurie har ikke gitt opp.

– Kanskje det er å tro på en utopi, men jeg tror på fred, jeg tror på to stater og jeg håper inderlig at hvis vi kommer til makten så vil det skje.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt