Hopp til innhold

Dansk politi tror ikke Emilie forsvant frivillig

Ni dager etter at danske Emilie Meng (17) forsvant, har politiet fortsatt få spor etter jenta. Nå er politiet overbevist om at hun ikke har forsvunnet av fri vilje.

Emilie Meng

SAVNET: 17 år gamle Emilie Meng var på fest med venner natt til forrige søndag, men kom aldri hjem.

Foto: Privat/Dansk politi

17-åringen forsvant sporløst fra hjembyen Korsør kl. 04 natt til forrige søndag.

Da hun kom til byen med toget, etter å ha vært på fest i Slagelse, valgte hun å gå hjem fremfor å ta en drosje. Et eller annet sted på den fire kilometer lange strekningen, forsvant hun.

Politiet har jobbet ut ifra tre teorier – enten at hun forsvant frivillig, at hun var utsatt for en ulykke eller at hun var utsatt for noe kriminelt, skriver Ekstra Bladet.

– Nå tviler politiet på at hun forsvant frivillig, sier politikommissær Marianne Roed fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi til Berlingske Tidende.

Hun vil ikke utelukke at jenta gjemmer seg et sted, men sier det virker mindre og mindre sannsynlig.

Frivillige

Forsvinningen har fått mye oppmerksomhet i Danmark og flere tusen frivillige har deltatt i leteaksjoner etter jenta.

Nå har også organisasjonen Missing People engasjert seg i saken. Det var frivillige fra organisasjonen som gjorde avgjørende funn i søket etter den 17 år gamle Lisa Holm, som ble funnet drept i Sverige i fjor.

Mandag deltok 400 frivillige i søket etter Emilie i Korsør. Her fant de to mistenkelige gjenstander, som de mener kan ha betydning for etterforskningen.

Roed bekrefter at Missing people har funnet noen effekter som politiet nå undersøker, men hun ønsker ikke å kommentere hvilke effekter det dreier seg om.

– Sett i Horsnes

Tirsdag skriver lokalavisen Horsens at et vitne er sikker på at han så Emilie lørdag i 22:30-tiden. Han skal ha sett jenta sittende på et gelender i byen, og sier at det så ut som hun ventet på noe.

Horsens er en by på Østjylland og ligger halvannen times kjøretur unna Korsør.

– Han gikk videre, men kom tilbake fordi han trodde det var den ettersøkte jenta. Da var hun vekk, sier Peter Thaysen i Horsens-politiet til avisen.

Marianne Roed sier til Ekstra Bladet at de skal undersøke opplysningene nærmere, men hun tviler på at det var Emilie vitnet så.

– Vi skal selvfølgelig ikke gi opp håpet, men med den oppmerksomheten som er rundt saken, tror jeg at Emilie ville ha kontaktet familien sin fremfor å gå rundt i Horsens, sier Roed.

Korsør

SISTE NYTT

Siste nytt