Dansk pasient hadde ikke ebola

Prøver har vist at personen som ble lagt inn på sykehus i Danmark var ikke smittet av ebola.

Slik ser ebolaviruset ut

EBOLAVIRUSET: Slik ser det fryktede viruset ut.

Foto: CYNTHIA GOLDSMITH / Afp

Det er Torben Mogensen, visedirektør på Hvidovre Hospital, som bekrefter at pasienten har testet negativt for ebola på den første testen som er gjennomført, skriver Danmarks Radio.

– Prøven er heldigvis negativ. Det vil si at det på nåværende prøve ikke er tegn på ebola på pasienten, sier Mogensen til dansk TV 2.

Vil ta flere prøver

Vedkommende blir holdt i isolasjon i et døgn til, fordi det anbefales at man tar flere prøver i løpet av tiden etter at man oppdager symptomer. Men sykehuset sier det er lite sannsynlig at de andre prøvene vil gi et annet svar enn det de nå har fått.

– For pasienten betyr det dessverre at vi kommer til å holde pasienten i isolasjon et døgn til. Det var veldig tett på symptomstarten vi tok prøven og de nyeste anbefalingene er at vi tar en ny prøve i morgen ettermiddag og endelig bekrefter at den er negativ, sier Mogensen.

Leger uten grenser i Danmark sier de er lettet over prøveresultatene.

– Vi er veldig glade for den gode nyheten og lettet over det negative resultatet på den første ebolatesten. Men vi avventer nå siste og avgjørende test, som endelig skal avkrefte mistanken, sier Michael Gylling Nielsen, direktør i Leger uten grenser.

Andre gang på to uker

Personen som ble testet hadde jobbet for Leger uten grenser i Vest-Afrika, og det var dette i kombinasjon med at personen hadde feber som gjorde at personen ble isolert.

Om pasienten har fått en annen sykdom mens hun har arbeidet for Leger uten grenser er ikke klart. Dette er andre gang det er en pasient på sykehuset med mistanke om ebola.

For to uker siden ble en medarbeider i Danmarks Radio innlagt, men prøvene var negative.

Flere mistanker

Den danske pasienten er bare en av flere personer med mistanke om ebola som er blitt rapportert om i løpet av dagen. Også i Spania, Frankrike og USA er pasienter blitt isolert etter at de har hatt symptomer som kan tyde på ebola.

Kampen mot smitten fortsetter for fullt og WHO og EU har varslet at de vil granske rutinene på flyplassene i Guinea, Liberia og Sierra Leone.

Samtidig diskuterer EUs helseministere andre tiltak som kan settes i verk for å hindre at smitten sprer seg.

SISTE NYTT

Siste nytt