Hopp til innhold

– Vi er redde for at barna våre blir hjernevasket av ekstremistene

I København har en planlagt moské skapt oppstandelse blant befolkningen. Mange av motstanderne er iranere som har flyktet fra det iranske regimet.

Folkemøte om ny moské

En av de oppmøtte argumenterer mot den planlagte moskeen i Nørrebro.

Foto: Tormod Strand / NRK

– Vi snakker om et prestestyre som er det farligste og mest respektløse på jorda, sier en av de oppmøtte.

En organisasjon som mottar penger fra Ahmedinejad og som feirer Khomeinis fødselsdag er ikke en organisasjon jeg ønsker å støtte

Folketingsrepresentant Rasmus Jarlov, Konservative

Mange av innbyggerne i bydelen Nørrebro i København frykter at en planlagt moské i området skal bli et arnested for ytterligående islam som igjen kan føre til ghettodannelser, parallellsamfunn og i verste fall bli en støtte til terror.

– Alle har lov til å be

NRKs reportasje som kom med nye avsløringer om Ahlul Bait og Imam Ali-moskeens tette forbindelser til Irans regime var i fokus ved folkemøtet.

Les mer: – Forbereder norske muslimer på handling
Les også: Storberget ber muslimer melde fra om hat mot Vesten

– Det største problemet er at moskeen som skal bygges i Vibevej, blir ledet av regimet i Iran og den øverste lederen i Iran. Vi er redde for at barna våre blir hjernevasket av disse ekstremistene, sier talsmann for Initiativet mot Irans moskeplaner, Hussein Ferdowsipour.

Andre argumenterer for planene.

– Alle har lov til å be, sier en av de oppmøtte i Bispebjerg kulturhus i København.

– Kan ikke være bekjent av dette

Lik innbyggerne er politikerne splittet i spørsmålet.

Mens Manu Sareen i Radikale Venstre mener religionsfriheten skal seire, mener de Konservative at dette er noe Københavns kommune ikke kan støtte.

– Det er veldig tydelig at moskeen i Nordvestkvarteret er en underavdeling av Ahlul Bait som blir styrt direkte fra Teheran, fra det fascistiske prestestyret der nede. Jeg synes ikke vi kan være bekjent av dette, og som Københavns kommune støtte det, sier Rasmus Jarlov, folketingsrepresentant for de Konservative.

Jarlov peker på at organisasjonen mottar penger fra Ahmedinejad og feirer Khomeinis fødselsdag.

– Det er ikke en organisasjon jeg som politiker ønsker å støtte, sier han.