Dansk familie blir holdt adskilt

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den danske familien som ble holdt fanget av somaliske pirater, blir nå holdt adskilt fra hverandre om bord på et større piratskip.

Den danske trebarnsfamilien Quist Johansen skal i går kveld ha blitt fraktet om bord i et stort piratskip, der familien ble splittet fra hverandre, skriver VG.

En somalisk pirat som oppgav navnet Muse Abdi sa til nyhetsbyrået AP at familien ikke har blitt skadet.

– De er trygge. De ble overført til det store skipet sammen med andre gisler fra andre lang, for å unngå potensielle angrep, sier Abdi, som ifølge AP har gitt troverdig informasjon tidligere.

Utenriksdepartementet i København som onsdag var i kontakt med familien og med piratene som har kapret seilbåten deres, forteller at familien etter forholdene har det bra.

– Erfarne pirater

Dansk familie kapret av pirater

Piratene skal ha flyttet familien over på et større frykt på grunn av rykter om at et NATO-marienfartøy var på mot den kaprede båten.

Foto: DR

Lars Bangert Struwe ved Center for Militære Studier sier til den danske avisen Jyllandsposten at det er allmennprakis at pirater etter noen dager forlater små skip og flytter gislene over på større skip.

Han tror derfor at piratene som har kapret båten til barnefamilien er erfarne pirater.

– Normalt anser vi det som positivt at det er snakk om erfarne pirater. De er interesserte i at forhandlingene fungerer og at gislene kommer ut av dette med livet i behold, sier Struwe til avisen.

Dermed virker det som at gisseltakningen så langt foregår etter boken, noe som Struwe mener kan gi forhandlerne fra Danmark tillit til gisseltakerne.

Piratene skal ha flyttet familien over på et større frykt på grunn av rykter om at et NATO-marienfartøy var på mot den kaprede båten.

SISTE NYTT

Siste nytt