Brevbombe gikk av hos IMF: Mistenker greske militante

Greske myndigheter har blitt informert om at brevbomben som gikk av i Det internasjonale pengefodets lokaler i Paris torsdag ble postlagt i Hellas.

Brevbombe ved IMF i Paris

IMF ligger i Paris' 16. arrondissement. Brannvesen og politi er på stedet og har sperret av gaten.

En kvinne ble lettere skadet da brevbomben gikk av torsdag. Sekretæren fikk lettere skader på hendene og i ansiktet da hun åpnet brevet. Flere personer ble evakuert fra bygningen som en forholdsregel.

Nyhetsbyrået AFP melder torsdag kveld at det er funnet fragmenter av greske frimerker på bomben, og til Reuters bekrefter greske myndigheter at de har blitt informert om at brevet var postlagt i Hellas.

Brevbombe ved IMF-kontoret i Paris

Ansatte er evakuert fra IMFs lokaler i Paris.

Foto: Reuters Live

Onsdag tok den greske militante gruppen Conspiracy of Fire Nuclei (SPF) på seg skylden for en brevbombe som ble sendt til Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble.

Til AFP sier en kilde i politiet at de mener denne gruppen trolig også står bak brevbomben som ble sendt til IMF.

Gruppen tilhører ytterste venstre fløy i politikken, er av USA listeført som terrororganisasjon og kobles til flere brevbomber sendt til europeiske ledere og til ambassader i Hellas i 2010.

Telefontrusler

Schäubles kontor mottok brevbomben dagen før han skulle motta USAs finansminister Steven Mnuchin.

– Pakken inneholdt en eksplosiv blanding. Den var laget for å påføre alvorlige skader ved åpning, het det i en uttalelse fra Berlin-politiet. Politiet la til at substansen ofte brukes i produksjon av fyrverkeri.

En gresk politikilde sier pakken hadde et gresk stempel, og avsender var oppgitt som nestleder i det konservative opposisjonspartiet Nytt demokrati (ND).

Det er fremdelesikke bekreftethvem som sendte den hjemmelagde brevbomben som var adressert til IMFs europadirektør Jeffrey Franks. Politiet har bekreftet at det er rapportert inn telefontrusler de siste dagene, men det er ikke klart om de kan knyttes til hendelsen ved IMFs lokaler.

Et angrep

Frankrikes president François Hollande kaller brevbomben for et angrep og legger til at myndighetene vil gjøre alt de kan for å finne de ansvarlige.

IMF-sjef Christine Lagarde er for tiden i Tyskland, men sier i en uttalelse at hun har blitt informert om eksplosjonen.

– Eksplosjonen forårsaket skader på en av våre ansatte. Jeg har vært i kontakt med kontoret, og min medfølelse går ut til våre kollegaer der.

– Jeg fordømmer denne feige, voldelige ugjerningen og vil bekrefte at IMF vil fortsette å gjøre vår jobb i tråd med vårt mandat, sier Lagarde, og legger til at IMF vil samarbeide tett med fransk politi i etterforskningen av hendelsen.

Frankrike er fortsatt i unntakstilstand etter en rekke dødelige terrorangrep i løpet av de to siste årene.

Laster kart, vennligst vent...

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt