Hopp til innhold

Brenner norske flagg i protest

Her brenner pakistanske islamister det norske flagget i protest mot at Aftenposten trykket Muhammed-karikaturene for en uke siden.

Brenning av det norske flagget i Lahore

Rasende islamister brenner det norske flagget i protest mot publiseringen av Muhammed-karikaturene.

Foto: ARIF ALI / AFP

I Lahore i Pakistan har det i dag vært høydlydte protester og brenning av det norske flagget i protest mot publiseringen av Muhammed-karikaturene, melder nyhetsbyrået AFP.

Aftenposten trykte tegningene i sin fredagsutgave for en uke siden .

Avisen trykte seks av de 12 tegningene som førte til internasjonal storm etter å ha blitt publisert i Jyllands-Posten i 2005.

- I sin fulle rett

– Vi har hele tiden forsvart medienes rett til å trykke disse tegningene, og vi trykket en faksimile av dem da striden startet i 2005. Men da konflikten om dem raste internasjonalt i 2006, valgte vi ikke å gjøre det ut fra en vurdering av situasjonen da, sa redaktør Hilde Haugsgjerd til sin egen avis.

Haugsgjerd sier til Dagbladet.no i kveld at hun ikke kan gjøre annet enn å merke seg reaksjonene i Lahore.

- Så lenge de demonstrerer fredelig, er de i sin fulle rett til å ytre sitt syn og sine holdninger. Det endrer ikke vår rett til å bruke tegningene i en nyhetssammenheng, slik vi gjorde, sier hun.

Dansk tegner angrepet

Karikaturdebatten har blusset opp igjen for fullt etter at den danske tegneren Kurt Westergaard tegningene i sin fredagsutgave for en uke siden .

En 28 år gammel somalier er siktet for drapsforsøk. Han knyttes til flere terrornettverk, deriblant Al Qaida.

Kurt Westergaard har vært drapstruet en rekke ganger siden han tegnet muslimenes profet Muhammed

SISTE NYTT

Siste nytt

OSIRIS-REx har vært 7 år i verdensrommet, og er nå tilbake på jorda.

Historisk Nasa-landing kan gi svar på livets opp­rinnelse

Prøver fra romsonden Osiris-Rex har akkurat landet i ørkenen i Utah. Nasa håper prøvene kan fortelle oss hvordan livet på jorda begynte.

Marko havnet i leirskredet: – Bilen bare fløy

Marko Mijatovic var på vei hjem da han svingte inn på E6. I det stummende mørket var det en avgrunn der veien skulle vært.