23 døde etter brann på psykiatrisk sykehus i Russland

23 mennesker er nå bekreftet døde etter en brann på et psykiatrisk-nevrologisk sykehus sør i Russland. Mange av dem var så sterkt medisinert at de ikke våknet da brannen brøt ut.


Det var 74 personer som befant seg i internatet på det psykiatrisk-nevrologiske sykehuset i byen Alferovka i Voronezjfylket sør for Moskva, da brannen brøt ut i natt lokal tid.

Mange av pasientene på sykehuset var sterkt neddopet av medisiner, og det er i følge radiostasjonen Moskvas Ekko en av årsakene til at så mange av dem ikke rakk å komme seg ut av den gamle trebygningen som rommet internatet. Mange av dem var også sterkt bevegelseshemmet og hadde ingen muligheter til å komme seg unna brannen.

Igor Kobzev, som leder redningstjenesten i Voronezj fylket, sier til TV kanalen Rossija 24 at klokken sju i dag tidlig at 21 mennesker har mistet livet i brannen mens to personer ikke er gjort rede for. Mer enn 20 av pasientene er innlagt på vanlige sykehus, mange med alvorlige skader. Sykehusbygningen ble totalt ødelagt i brannen.

Flere russiske nyhetsbyråer skriver at årsaken til brannen trolig er en kortslutning i det elektriske anlegget i bygningen. Russiske myndigheter har nå satt i gang etterforskning for å forsøke å finne årsaken til brannen.

Det har også tidligere vært branner ved psykiatriske institusjoner i Russland, som ofte holder til i gamle og dårlig vedlikeholdte bygninger. Seinest i september 2013 mistet 37 mennesker livet i en brann på et psykiatrisk sykehus i Novgorod nordvest i Russland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt