NRK Meny
Normal

BP-sjefen drapstruet etter oljesøl

Familien til BP-sjef Tony Hayward har fått politibeskyttelse etter trusler og hatmail.

Tony Hayward, toppsjef i BP

Toppsjefen i BP, Tony Hayward, og hans familie er truet på livet etter oljeutslippene i Mexicogolfen.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / REUTERS

Det bekrefter politikilder overfor den britiske avisen Evening Standard. Årsaken til drapstruslene og hatmeldingene skal være utslippet av olje i Mexicogolfen etter at oljeriggen Deepwater Horizon eksploderte og brant opp 20 april i år.

Les også: Obama: – Jeg vil vite hvem jeg skal sparke bak
Les også: – Har brukt over 3,7 million liter kjemikalier
Les også: – Har hentet opp 10.000 fat olje

Dette har forårsaket det største oljeutslippet i USAs historie. Samtidig har anseelsen til BP, som var ansvarlig for riggen, stupt i takt med at oljen har seget inn mot land.

Vil sparke BP bak

Blant annet president Barack Obama har gått hardt ut mot selskapet. Så sent som tirsdag sa Obama at han jobber med å finne ut hvem som fortjener et spark bak.

– Jeg sitter ikke og snakker med eksperter og har et akademisk seminar. Vi snakker med disse menneskene fordi de kan ha det beste svaret, slik at jeg vet hvem jeg skal gi et spark i baken, sier Obama i et intervju med NBC News.

I intervjuet langer presidenten nok en gang ut mot BP.

Obama viser til på oljeselskapets store overskudd, mener at i stedet for å betale ut overskudd, burde selskapet betale dem som er rammet av oljeutslippet.

– Vi må være sikre på at hver eneste person som er blitt rammet får en skikkelig kompensasjon, sier Obama i NBC-intervjuet, som sendes tirsdag morgen.

– Jeg ønsker å gjenta at jeg ikke vil se at BP slenger småmynter til dem som nå gjennomgår er svært tøff periode, legger han til.

Nordea trekker investeringer

Mandag sa også den skandinaviske bankgiganten at de selger alle sine aksjer i oljeselskapet blant annet på grunn av dårlig håndtering av oljekrisen.

Les også: Nordea kaster ut BP etter oljeutslipp

I en uttalelse skrev Nordea:

«Den miljømessige katastrofen i Mexicogolfen er en ekstraordinær situasjon gitt størrelsen på utslippet, den svake responsen fra BP, etterforskningen av selskapet og forventede ytterligere risiki for flere ulykker.»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt