NRK Meny
Normal

Boston-politiet: Ingen er arrestert

I kveld meldte den amerikanske tv-kanalen CNN og nyhetsbyrået AP at FBI hadde pågrepet en person mistenkt for å stå bak bombene som drepte tre under Boston Marathon. Dette blir tilbakevist av Boston-politiet.

Etterforskere på åstedet etter bombene i Boston

I flere dager har etterforskere finkjemmet åstedet der to bomber eksploderte på mandag.

Foto: SHANNON STAPLETON / Reuters

– Vi har ikke foretatt noen arrestasjoner i forbindelse med angrepene mot maratonløpet i Boston, skriver Boston-politiet i kveld.

Bakgrunnen for denne avvisningen kommer som en følge av at nyhetsbyrået AP og CNN tidligere i kveld meldte at politiet hadde pågrepet en mistenkt på bakgrunn av videoer som viser en mistenkt person i området der bombene eksploderte.

– Det har vært en misforståelse, ingen har blitt arrestert, skriver CNN på sine hjemmesider i kveld, og de får svar fra FBI.

– Ingen er arrestert, og vi må be om at media i fremtiden viser litt større forsiktighet siden slike rykter kan få utilsiktede konsekvenser, heter det i en kommentar fra FBI.

Reuters, CBS og NBC meldte imidlertid hele tiden at ingen var pågrepet, men at politiet jobber med å identifisere en mistenkt. Som ifølge CBS er en ung, hvit mann med en grå hettegenser og caps.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med denne personen enten som vitne eller som mulig mistenkt, skriver CBS på sine nettsider.

Dette gjennombruddet skal ha kommet etter nøye gjennomgang av video fra et varehus i nærheten av der den andre bomben eksploderte.

Mann med bag

På sine nettsider skriver også Boston Globe at politiet har et bildet av en mistenkt som bærer og muligens setter fra seg en svart bag der den andre bomben eksploderte.

Etter planen skulle politiet i Boston holde en pressekonferanse om siste nytt i saken klokka 23, norsk tid, men denne ble utsatt sendt mandag kveld på ubestemt tid.

Etterlyste bilder

Flere av butikker i området har videoovervåkning av gaten der bombene var plassert og tidligere denne uken gikk politiet ut og oppfordret alle som satt på bildebevis fra dette området til å melde seg.

De skal ha fått inn over 2000 tips etter bombeeksplosjonene, og det kan være disse som nå bærer frukter.

Obama har tro på FBI

Amerikanske myndigheter har frem til nå ikke kunnet si noe om hvem de mistenker står bak mandagens bombeeksplosjoner. Pressetalsmann i Det hvite hus, Jay Carney, fikk på en pressekonferanse i kveld norsk tid flere spørsmål om den tilsynelatende manglende fremdriften.

Er presidenten bekymret over fremdriften i etterforskningen i Boston?

– Presidenten har tiltro til både FBI og hele sikkerhetsteamet. Det har ikke engang gått 48 timer. Nå må etterforskningen få gå sin gang. Presidenten føler seg sikker på at alle gjør alt de kan og legger full vekt på etterforskningen, svarte Carney.

I morgen kommer president Barack Obama og USAs førstedame Michelle Obama til Boston for å delta på en minneseremoni.

Det var mandag denne uken to hjemmelagde bomber eksploderte i målområdet til Boston marathon og drepte tre mennesker og skadet 176.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt