NRK Meny
Normal

Bombe mot rettsbygning i Pakistan

I Pakistan ble 16 mennesker drept da en bombe gikk av utenfor en rettsbygning i storbyen Peshawar i dag tidlig. Minst 36 skal være såret i angrepet.

Video nsps_upload_2009_11_19_7_45_44_754.jpg

En selvmordsbomber til fots sprengte seg selv ved porten til bygningen.

- Taliban vil vise hvem fienden er

I løpet av de siste 11 dagene har det vært 5 selvmordsangrep i Peshawar. Mer enn 80 mennesker skal til sammen ha blitt drept i disse angrepene.

Angrep i Peshawar

Innbyggere i Peshawar rydder opp etter bombenedslaget.

Foto: Faisal Mahmood / Scanpix/Reuters

- Og det er ikke uten grunn at angrepene er kommet nettopp her, sier seniorforsker Arne Strand ved Christian Michelsens Institutt.

Han sier hovedgrunnen er at Peshawar er den byen som ligger nærmest stammeområdet der krigen nå pågår mellom Taliban og den pakistanske hæren,

- Taliban ønsker å vise at det er den pakistanske hæren som er hovedfienden deres. I tillegg til rettsbygninger og politi er angrepene rettet mot militære installasjoner og etterretningsvesenets kontorer og politi. De ønsker virkelig å vise at de er i opposisjon til den pakistanske staten, sier Strand til NRK.

Fangebil passerte

Selvmordsbomberen skal ha forsøkt å trenge seg inn rettslokalene, men ble stanset av sikkerhetsvakter.

- Bomben ble utløst da de forsøkte å visitere ham, sier en høyere funksjonær i byen.

En politikilde sier til AFP at mannen sprengte seg da en lastebil med fanger passerte, og at tre politimenn var blant de drepte.

Biler ødelagt og boder veltet

Bombe mlt hotell

Rettsbygningen ligger like ved et hotell som ble bombet i sommer.

Foto: Tariq MAHMOOD / Scanpix/AFP

36 sårede er brakt inn til sykehuset i byen etter selvmordsangrepet, opplyser nyhetsbyrået Reuters. Seks av dem har kritiske skader, sier legen Abdul Hameed Afrid ved Lady Reading Hospital.

Bomben ødela også flere biler og markedsboder veltet.

Bygningen ligger like ved Continental Hotel, et femstjerners hotell som i juni ble rammet av en selvmordsaksjon som kostet ni mennesker livet, melder NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt