Boko Haram tok kontroll over militærbase

Myndighetene i Nigeria bekrefter at en militærbase nord i landet som ble brukt av internasjonale styrker nå er under Boko Harams kontroll.

Basen som ligger i byen Baga helt nord i delstaten Borno ble brukt av internasjonale styrker som kjempet mot de militante islamistene i Boko Haram.

Viktig by

I går angrep gruppen byen og øyenvitner forteller at mange mennesker mistet livet i da byen ble stukket i brann, ifølge BBC.

Baga var en av de få byene i dette området av Nigeria der sentralmyndighetene hadde kontroll og var er viktig administrasjonssenter i kampen mot de militante islamistene.

I denne byen ble det i fjor også gjennomført en stor massakre der over 200 mennesker mistet livet da byen ble brent ned i forbindelse med kamper mellom opprørene og regjeringssoldater.

Tidligere denne uken kidnappet gruppen 40 gutter og menn fra en mindre landsby i det samme området.

Ifølge øyenvitner ble de 40 som var i alderen 10–23 år plukket opp av menn som kom til landsbyen i pickuper og samlet alle i landsbyen på torget før de tok med seg de 40.

Laster kart, vennligst vent...

Baga ligger helt nord i Nigeria på grensen til Tsjad.

Vokst seg sterke

Gjennom 2014 har Boko Haram vokst seg stadig sterkere, samtidig som den nigerianske hæren har blitt mer og mer demoralisert. I desember forsøkte Boko Haram også å angripe mål i nabolandet Kamerun uten særlig hell. Der ble de kraftig slått tilbake av den bedre organiserte kamerunske hæren.

Boko Haram-opprørerne har i fem år kjempet for å opprette en islamsk stat i det nordlige Nigeria. Siden 2009 har den islamistiske gruppen bortført flere hundre kvinner og barn. I april i fjor kidnappet de 276 jenter fra en skole i byen Chibok.

SISTE NYTT

Siste nytt