NRK Meny
Normal

Bjørn reddet ned fra tre i Colorado

En to år gammel svartbjørn satt forskremt i et tre ti meter over bakken ved universitetet i Colorado fredag. En annen bjørn måtte avlives etter å ha klatret opp i et tre bare to dager tidligere.

Bjørn i tre

NUMMER TO: Den svarte hunnbjørnen i treet i Colorado onsdag. Den måtte avlives på grunn av en skade i et bein.

Foto: Colorado Springs Police Department

Svartbjørnene lever tett på menneskene i Colorado, og det er slett ikke første gangen at politi og kommune må gripe inn der rovdyrene er kommet for tett på befolkningen.

Onsdag denne uken postet Colorado Springs Police Department et bilde på Facebook av en skadet svart hunnbjørn i et tre. Den måtte avlives etter en skade i et bein etter en påkjørsel et døgn i forveien, skriver The Gazette.

Bedøvet

Langt bedre gikk det for hannbjørnen som fredag måtte reddes ned fra treet den satt forskremt i ved campus på universitetet i Colorado.

Arbeidere fra kommunens dyre- og parkvesen bedøvet bjørnen som etter kort ventetid landet på en polstret matte under treet. Dyret var uskadd og ble flyttet til fjellet i Boulder eller Larimer, skriver universitetet på sine hjemmesider.

Fire timer

Bjørnen ble først sett i treet rundt klokken syv på morgenen fredag, og fire timer senere var svartbjørnen på bakken.

Spente studenter fulgte med på dramatikken og videoer viser hvordan den unge bjørnen forskremt klatret høyere opp i treet. Tross det harde fallet, skal ikke bjørnen ha fått skader i fallet fra treet, opplyser redningsarbeiderne ifølge Daily Mail.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt