Normal

BBC-stjerne siktet for 12 seksuelle krenkelser

Nok en BBC-kjendis er siktet for seksuelle overgrep og krenkelser begått tilbake i tid. Den tidligere programlederen i BBC Radio 1, Dave Lee Travis, er siktet for til sammen 12 overgrep i en periode på 30 år.

Dave Lee Travis

Dave Lee Travis på vei til sitt hjem i november i fjor etter at han ble løslatt mot kausjon.

Foto: Olivia Harris/Files / Reuters

Dave Lee Travis

Dave Lee Travis ledet Top Of The Pops i en periode.

Foto: Stringer / AFP
Jimmy Savile

BBC-skandalen begynte å rulle med avsløringene om Jimmy Savile hadde begått overgrep i flere tiår.

Foto: Lewis Whyld / Ap
Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi var en fast lytter av programmene til Dave Lee Travis.

Foto: LEE JAE-WON / Reuters

Radiolegenden er tidligere hyllet av Myanmars opposisjonspolitiker Ang San Suu Kyi for å ha underholdt henne i årene hun satt i husarrest. Travis selv benekter beskyldningene.

Rekken av siktelser for overgrep begått tilbake i tid, fortsetter å vokse hos den britiske kringkasteren BBC.

Helt siden opprullingen av overgrepene begått av den avdøde programlederen Jimmy Savile, har politiet fortsatt å finne nye overgrepssaker begått for mange tiår tilbake, av radio- og TV-personligheter.

Travis var i en årrekke programleder i ungdomskanalen Radio 1, og var i en periode også programleder for Top Of The Pops.

I en periode på 30 år, mellom 1977 og 2007, skal han ha forgrepet seg på til sammen ni kvinner. Den eldste var 29 år, den yngste bare 15 år.

Benekter alt

Travis ble første gang arrestert i november i fjor og løslatt mot kausjon. Han ble så arrestert på nytt i mars og avhørt. Nå kom den formelle siktelsen.

Til journalister som ventet på ham utenfor hjemmet hans, sa Travis at påstandene om overgrep var usanne, og at han var skuffet over at politi og påtalemyndighet hadde valgt å sikte ham.

- Beskyldningene er usanne og jeg ser frem til å renvaske meg i denne saken, sa Travis.

Påtalemakten sier på sin side at den hadde nok beviser for å sikte den tidligere programlederen, og at det er i allmenhetens interesse at han blir stilt for retten.

Storstilt aksjon

Politiet har gjennom operasjon Yewtree som ble i satt i gang etter avsløringene rundt Jimmy Savile konsentrert seg om tre områder i etterforskningen.

En del har handlet om Jimmy Savile alene, en annen om overgrep begått av Savile sammen med andre, mens denne nye siktelsen faller inn under et tredje område, nemlig påstander om overgrep uten direkte relasjoner til Savile.

Mange kvinner har valgt å stå frem å fortelle om overgrep begått av BBC-stjerner gjennom mange år, og Dave Lee Travis er den foreløpig siste i rekken.

Hyllet av Aung San Suu Kyi

Dave Lee Travis regnes av mange som en av de store radiopersonlighetene fra BBC.

Han ledet programmer i Radio 1 fra 1968 og helt frem til 1993.

Han ledet også det populære musikkprogrammet «Top Of The Pops» på fjernsyn på 70 og 80-tallet.

Senere hadde han program på BBC World Service, som blant andre Myanmars kjente opposisjonspolitiker Aung San Suu Kyi var fast lytter av.

For to år siden fortalte hun hvordan programmene til Travis hadde gjort livet hennes lettere å leve i de 15 årene hun satt i husarrest.

68 år gamle Dave Lee Travis stilles for retten om en uke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt