NRK Meny
Normal

To barn døde i gjørmevulkan-utbrudd

En far ble sammen med sine to barn begravet av leirmasser da en gjørmevulkan eksploderte på den italienske øya Sicilia. Den sju år gamle jenta og ti år gamle gutten omkom, mens faren har alvorlige skader.

En far ble sammen med sine to barn begravet av leirmasser da en leirevulkan eksploderte på den italienske øya Sicilia. Den sju år gamle jenta omkom, faren har alvorlige skader, mens gutten fortsatt er savnet.

SE VIDEO: Den lille jenta døde da leirmassene plutselig begravet henne.

Familien besøkte et naturreservat da en såkalt gjørmevulkan (vulcanello) plutselig eksploderte.

Naturreservatet Maccalube nord for Agrigento på Sicilia ligger i et vulkansk aktivt område med små gjørmegeysirer som har sporadiske utbrudd.

Ifølge den italienske avisen Corriere della Sera var ikke denne gjørmevulkanen aktiv, men eksploderte plutselig, og begravde de tre i gjørme.

– En 20 meter høy vegg av leire

Ifølge en gruppe tyske turister som var i samme område skal det plutselig «ha stått en vegg av leire og slam 20 meter høyt», skriver avisen.

Faren overlevde med alvorlige skader. Han ble igjen for å grave etter barna før han i sjokktilstand ble fraktet bort av helsepersonell.

Jenta ble erklært død etter kort tid, mens gutten først ble meldt savnet. Han ble senere funnet under tre meter med gjørme.

Ulykken skjedde i en del av naturreservatet hvor det var lov å oppholde seg.

Området er nå avstengt, og politiet etterforsker ulykken.

Begravet i gjørme på Sicilia

Redningsarbeidere undersøker om flere er blitt begravet av gjørme etter den plutselige eksplosjonen i et naturreservat på Sicilia.

Foto: MARCELLO PATERNOSTRO / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt