NRK Meny
Normal

Avlyser FN-avstemning

Avstemningen i FNs sikkerhetsråd som var foreslått blir ikke noe av. USA og de europeiske landene har trukket forslaget.

Kosovo
Foto: HAZIR REKA / REUTERS

- Russland må endre sin holdning i saken før det er noe vits å stemme over Kosovos fremtid, sier Storbritannias representant til FN, Emyr Jones Parry.

Russland hadde varslet veto mot enhver FN-resolusjon som åpner for uavhengighet som åpner for uavhengighet for Kosovo. Nå må partene sette seg til forhandlingsbordet igjen.

Nå vil Kontaktgruppen for Kosovo forsøke å få i stand samtaler mellom Servi og Kosovo.

- Vi vil bevege oss utenfor prosessen i Sikkerhetsrådet. Kontaktgruppen for Kosovo vil ta ledelsen videre, sier USAs ambassadør, Zalmay Kahlilzad.

 - Vi vil ikke risikere å starte noe som kan få store negative konsenkvenser for regionen. Derfor må vi opptre forsiktig, fortsatte Parry.

Nå skal en gruppe bestående av representanter fra Storbritannia, Frankrike, Italia, Tyskland, USA og Russland sette seg ned og forhandle om fremtiden til Kosovo.

- Vi håper at vi i løpet av fohandlingene vil komme til en enighet, sier Khalilzad.

Forhandlingene skal i utgangspunktet vare i 120 dager.

Kosovo er formelt en del av Serbia, men har vært under FN-kontroll siden 1999. Over 90 prosent av de 2 millioner innbyggerne er etniske albanere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt