NRK Meny
Normal

Åtte av ni drepte elever var jenter

Tim Kretschmer (17) gikk fra rom til rom og drepte. - Mistenkelig at så mange er jenter, sier delstatsminister.

Massakren i Winnenden

Sørgende trøster hverandre i en minnegudstjeneste i Winnenden onsdag kveld.

Han drepte 15 personer da han gikk amok med skytevåpen i den lille tyske byen Winnenden.

Massakren startet da han inntok sin gamle skole Albertville-Realschule.

Han gikk fra rom til rom og drepte. Da han kom inn i klasserommet til klasse 10 D for tredje gang, ropte han: «Er dere fortsatt ikke døde?» .

En av lærerne skal ha blitt drept da hun kastet seg foran en elev som var i ferd med å bli skutt. De fleste ofrene skal ha blitt skutt i hodet.

- Raskt på åstedet

Politiet sier at de antakelig forhindret en langt større massakre. Kort tid etter at første skudd ble avfyrt var de på pletten.

- På grunn av vår raske intervensjon måtte drapsmannen stoppe drepingen og flykte, sier innenriksminister Heribert Rech i delstaten Baden-Württemberg, ifølge nettstedet Welt.de .

Politiet mener at han hadde planlagt å drepe langt flere. Mengden med uavfyrt ammunisjon som ble funnet på Kretschmer er bevis for dette, mener de.

Kretschmer ble jaget på flukt og løp til fots inn i sentrum av Winnenden. Der skjøt og drepte han en ansatt ved en psykiatrisk klinikk. Han tvang så en mann til å kjøre ham tre mil vekk fra byen, med politiet hakk i hel.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_3_11_18_57_36_326.jpg

Video: Her hentes de døde ut

Kretschmer kom i skuddveksling med politiet, hvor han drepte to forbipasserende og såret to politifolk. Til slutt rettet han skytevåpenet mot eget hode og trakk av, ifølge politiet. Dramaet var dermed over, fire timer etter at det startet.

Fikk ikke kontakt med foreldrene

Vitnet Hans Ulrich Stuiber forteller om hjerteskjærende scener etter at drapsmannen hadde forlatt skolen. Foreldre og andre pårørende strømmet til skoleområdet for å prøve å få kontakt med sine.

- Alle barna prøvde å ringe foreldrene sine, men etter noen minutter var det ikke noe mobilsignal, sier han, ifølge AFP.

Foreldrene ble holdt vekk fra bygningen. Noen av dem var målløse, andre gråt, og enkelte segnet om av bekymring.

«Svært frustrert»

Ingen har klart å gi noe godt svar på hva motivet til Kretschmer kan ha vært. Det har blitt spekulerer i om han har vært på utkikk etter å drepe kvinner siden 11 av de 15 drepte er hunkjønn.

Ni elever mellom 15 og 16 år ble drept, og åtte av dem jenter. Alle tre lærerne som ble drept var også kvinner.

- Det er mistenkelig at de fleste av ofrene er jenter, sier innenriksminister Heribert Reich i den tyske delstaten Baden-Wuerttemberg, ifølge Reuters.

Tim Kretschmer

Dette bildet av Tim Kretschmer er tatt av ham i fjor mens han var elev på Albertville-Realschule. I dag drepte han ni elever og tre lærere ved skolen.

Foto: AP Photo/ARS Winnenden Internet side) / AP

Et øyenvitne har fortalt dette til tysk tv, ifølge AFP:

- Han bare åpnet døra til klasserommet, tok fram våpenet og begynte å skyte. Broren min var inne i klasserommet da det skjedde. Han satt ved siden av kjæresten, som ble skutt.

Reich sier videre at det er ingenting med 17-åringens bakgrunn som skulle tilsi at han skulle finne på å gjøre noe slikt.

- Han var totalt anonym. Vi hadde ingen indikasjoner på at dette skulle skje. Men han ville drepe hele skolen, sier Heribert Reich, ifølge AFP.

Han var en gjennomsnittlig fyr som ikke skilte seg ut på noen måte, sier de som kjente ham.

- Han var god i bordtennis, er blant de små tingene man har fått vite om gutten som tok et våpen fra farens store våpensamling og drepte 15 personer.

Men en av gjerningsmannens medelever sier ifølge Spiegel Online at han var svært frustrert.

- Han hadde ikke klart å ta avsluttende eksamen ved skolen. Medelevene kom seg videre og begynte på andre utdanninger, mens han ikke kom seg videre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt