Drapmannens far dømt for skolemassakre

En tysk domstol har dømt faren til tenåringen som drepte 15 personer på en skole i 2009 til 21 måneder betinga fengsel.

Minnemarkering etter skolemassakren i Winnenden

To år etter at Tim Kretschmer brukte farens pistol til å drepe femten personer, er faren dømt for uaktsomt drap og brudd på våpenloven i forbindelse med massakren.

Foto: Daniel Maurer / AP

Joerg Kretschmer, en 52 år gammel forretningsmann, ble torsdag funnet skyldig i uaktsomt drap og for brudd på våpenloven, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hans sønn, 17 år gamle Tim, klarte å få tak i farens 9 mm Beretta-pistol i mars 2009. Han brukte den til å drepe ni elever, tre lærere og tre andre på en skole i Winnenden, sør i Tyskland.

Av frykt for innbrudd, oppbevarte Joerg Kretschmer pistolen ved senga framfor å låse den inn.

– Denne feilen kosta femten menneskeliv, mente aktor.

Kretschmer advokater

Her er Joerg Kretschmers forsvarere under rettssaken i Stuttgart.

Foto: DANIEL MAURER / Afp

Skutt i hodet

Tim Kretschmer løp inn på sin tidligere skole Albertville-Realschule kledd i kampuniform 11. mars for to år siden. På kort tid hadde han drept 15 personer.

– Elevene satt ved pultene sine med blyanten i hånden, mens hodet hadde falt ned på bordet. De fleste av dem ble skutt i hodet, det må ha skjedd på sekunder, fortalte Ralf Michelfelder i politiet til AP.

Drepte for moro skyld

Tim Kretschmer

Tim Kretschmer tok seg inn på sin gamle skole og drepte ni elever, tre lærere og tre andre.

Foto: Reuters Tv / REUTERS

Etter drapene satte Kretschmer seg inn i bilen til en ukjent person, og tvang ham deretter til å kjøre rundt i området i to timer.

Da gislet spurte hvorfor han gjorde dette, svarte han:

– Fordi jeg synes det er moro.

Under kjøreturen spurte Kretschmer om de kunne kjøre til en annen skole, slik at han kunne drepe flere. Men etter to timer i bilen, krasja sjåføren med vilje og rømte til fots med bilnøklene.

Kretschmer rakk å drepe ytterligere tre personer før han tok sitt eget liv.

Mange kjente ofrene

Albertville-Realschule har 600 elever, og er en del av et større skolekompleks med til sammen 1.700 elever fra seks til 19 år.

Skolen holdt stengt i flere dager etter massakren. Lærere, elever og sørgende innbyggere samla seg rundt skolen i dagene som fulgte for å minnes de døde.

Byen Winnenden har 28.000 innbyggere, og mange kjente ofrene i den tragiske massakren.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nødssituasjon på «Ocean Viking» – mannskapet forsøker å roe ned situasjonen

Desperate migranter skal ifølge rederiet ha truet mannskapet og flere skal ha forsøkt å ta sitt eget liv. Nå jobber mannskapet på norskeide «Ocean Viking» med å roe ned situasjonen og de har erklært nødssituasjon.