NRK Meny
Normal

Assad: – Jeg stiller til gjenvalg

Syrias president Bashar al-Assad har formelt søkt om å stille til valg neste president periode. Assad har sittet ved makten i to perioder.

Bashar al-Assad

Bashar al-Assad besøker byen Maalula som styrkene hans tok tilbake fra opprørere.

Foto: Afp

Krigsherjede Syria må ha avholdt valg innen det er slutt på syvårsperioden til Assad den 17. juli. Det er ventet at Assad ville stille til valg, og i dag leverte han den formelle søknaden.

– Jeg Bashar Hafez al-Assad ønsker å nominere meg selv til posten som president for republikken og håper at parlamentet støtter det, heter det i brevet som ble lest opp i retten.

Kunngjøringen kom på en møte i det syriske parlamentet mandag og det forventes at den sittende presidenten kommer til å vinne valget.

En parodi

Reuters skriver at Assads motstandere i vesten og i Arabia har kalt det syriske valget for en parodi på demokrati.

De hevder det er umulig å oppnå noen troverdig meningsmåling i et land hvor 6 millioner innbyggere er fordrevet fra sine hjem og hvor hundrevis blir drept hver dag.

Opposisjonsledere i eksil

En håndfull presidentkandidater er utnevnt, men med opposisjonslederne i eksil og et valgsystem som favoriserer Assad-regime vil et regjeringsskifte være nærmest umulig.

Syrias grunnlov sier at presidentkandidatene må ha støtte fra 35 medlemmer i parlamentet og de kan ikke ha bodd utenfor landets grenser de siste ti årene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt