Interpol utsteder arrestordre på Gaddafis sønn, Saadi

Den internasjonale organisasjonen for politisamarbeid, Interpol, har i dag utstedt en arrestordre på Gaddafis sønn, Saadi.

Interpol har utstedt arrestordre på Saadi Gaddafi

Interpol har i dag lagt ut en arrestordre på en av Gaddafis sønner.

Foto: Skjermdump Interpol

Det er libyske myndigheter som har etterspurt en internasjonal ettersøkning av mannen.

Les mer på: Interpols nettsider

38 år gamle Saadi Gaddafi ble sist observert i Niger, og etterlysningen går først og fremst ut til nabolandene til Libya og Niger for å finne ham.

Les mer: Vil pågripe Saadi Gaddafi i Niger

Saadi skal ha vært involvert i under­trykkingen av demonstrasjonene blant de sivile under opprøret i Libya, og er derfor også pålagt reiseforbud av FN. Han er i tillegg anklaget for å ha drevet underslag og gitt væpnede trusler under sin tid som leder for det nasjonale fotballforbundet i Libya.

– Interpols «Røde varsel» etter Saadi Gaddafi vil gjøre det svært vanskelig for ham å reise og krysse internasjonale grenser. Det er et mektig verktøy som kan hjelpe myndigheter til å lokalisere og få ham arrestert, sier generalsekretær i Interpol, Ronald K. Noble i en pressemelding.

Varselet er det første siden overgangsrådet tok over i Libya, og Interpol mener det er et sterkt signal til verdens-politisamfunnet om at de nye myndighetene ønsker å samarbeide.

Tidligere denne måneden har Interpol også sendt ut arrestordre på Muammar Gaddafi, hans sønn Saif Al-Islam Gaddafi og tidligere sjef for militæret, Abdulla Al-Senussi.

Les: Interpol med arrestordre på Gaddafi

Luis Moreno-Ocampo i Den internasjonale strafferettsdomstolen (ICC), etterspurte disse etterlysningene av de tidligere libyske lederne for brudd på menneskeheten, inkludert mord og forfølgelser.

Les mer: Arrestordre på Gaddafi
Les også: Verdenssamfunnet vil hjelpe Libya videre

SISTE NYTT

Siste nytt