NRK Meny
Normal

Arrangør dømt etter badeland-tragedien i Taiwan

15 mennesker ble drept og flere hundre skadd da fargepulver tok fyr og førte til en eksplosjon under en gigantisk fest på et badeland i Taiwan i fjor. Nå er arrangøren dømt for uaktsomt drap.

Taiwan badeland eksplosjon

Eksplosjonen førte til 15 døde og nesten 500 skadde, hvorav 200 alvorlig.

Foto: STRINGER/TAIWAN / Reuters

Det var i juni i fjor at det som skulle være en stor fest, ble til et mareritt for over 1000 dansende ungdommer som var til stede under arrangementet «Colour Play Asia» i hovedstaden Taipei i Taiwan.

En eksplosjon i lokalet, badelandet Formosa Fun Coast Waterpark, etterlot 15 døde og flere hundre skadde.

Dømt

Lu Chung-chi, arrangøren av Colour Play Asia, ble i en domstol i Taipei tirsdag funnet skyldig i uaktsomt drap og dømt til fire år og ti måneders fengsel, melder AFP.

Under fargefestival som ble holdt i parken, ble fargepulver sprayet ut. Ifølge brannvesenet i Taiwan ble pulveret antent av varmen fra lampene på scenen, noe som førte til en ildkule som føk gjennom lokalene og folkemengden.

Utenfor rettssalen tirsdag hadde opprørte slektninger av ofrene møtt opp og ytret sin misnøye med etterforskingen og det de anser som manglende rettferdighet.

Artikkelen fortsetter under videoen

Eit fargepulver tok laurdag fyr under eit fest-arrangement i eit badeland utanfor Taipei i Taiwan. Over 500 menneske er skadde.

En amatørvideo viser hvordan fargefesten i et badeland i Taiwan brått ble forvandlet.

Ny etterforskning

Totalt ni mennesker ble etterforsket, deriblant styrelederen og presidenten for badeparken, men det er kun Lu som har blitt tiltalt etter tragedien. Det har skapt sinne blant etterlatte og familiene til de skadde ettersom det, og flere har ønsket en ny etterforskning av ulykken.

Statsadvokaten i Taiwan opplyser til AFP tirsdag at de har bedt politiet om å gjenoppta etterforskningen av de åtte andre som også var under etterforskning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt