Hopp til innhold

Åpner vaksinesenter i London-nattklubb

Britiske myndigheter tyr til utradisjonelle steder for å få unge til å vaksinere seg. DJ-er og nattklubber er med i en ny vaksinekampanje.

Folk på dansegulvet på en nattklubb i London mandag.

Bilde fra da nattklubbene i England åpnet tidligere i juli.

Foto: Alberto Pezzali / AP

Uvaksinerte og festglade briter kan denne helgen ta sprøytestikket sitt på nattklubben Heaven i London, melder The Independent.

Storbritannia har i sommer slitt med høye smittetall. Fra og med september må britene være fullvaksinerte for å komme inn på utesteder.

Samtidig er 13 prosent av britene mellom 16 og 29 år bekymret for å ta vaksinen, ifølge det nasjonale statistikkbyrået ONS.

Det er flere enn i noen andre aldersgruppe i landet. 33 prosent av britene under 30 år har ennå ikke fått første dose.

En utelivsbransje som ikke vil stenge ned, og myndigheter som ønsker seg fullvaksinert ungdom, har derfor gått sammen i en kampanje for å få unge til å ta vaksinen.

Andre London-klubber, blant dem Ministry of Sound, oppfordrer gjestene sine til å ta vaksinen, skriver The Guardian.

England har åpnet nattklubbene etter lang tid i lockdown.

Tidligere i juli åpnet britiske nattklubber igjen.

Fikk med seg DJ på samarbeidet

– Det er fantastisk å ønske folk tilbake på dansegulvet. Vi stiller med musikk og gode stunder, folk må bare få begge dosene, så vi kan fortsette å danse trygt sammen, sier Lohan Presencer i Ministry of Sound i en uttalelse.

Andre utelivsaktører er også med på samarbeidet, som har fått tilnavnet «Don't miss out» og «Get your shot», eller «Ikke gå glipp av noe» og «Ta stikket ditt».

Den britiske helsetjenesten NHS inviterte med seg den verdenskjente DJ-en Carl Cox i en diskusjon om koronatrygt uteliv på fredag. Cox hadde selskap av lege og DJ Bodalia.

Kampanjen til myndighetene sendes på Snapchat, TikTok, Instagram, Twitter og Facebook, ifølge The Independent.

– Det er utrolig å se ulike aktører og sektorer bidra til å få landet vaksinert. Jeg vil takke Heaven, Ministry of Sound, Bodalia og mange andre, sier helseminister Sajid Javid i en uttalelse om samarbeidet.

Lokker med gratis pizza

Tidligere i juli ble koronarestriksjonene opphevet i Storbritannia. 19. juli klokka 00.01 kunne festglade briter igjen danse natten gjennom, også uten munnbind.

Unge ned til 16 år kan få koronavaksine i Storbritannia, ifølge The Independent.

Det er også åpnet for å gi vaksine for barn ned i 12-årsalderen, dersom de er i risikogruppen eller bor med noen som er det.

Britiske myndigheter har også tatt med seg restauranter og matleverandører for å øke vaksinasjonsdekningen i Storbritannia.

Selskaper som Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims lokker med gratis pizza og tilbud for vaksinerte.

SISTE NYTT

Siste nytt