Hopp til innhold

Iransk diplomat drept i selvmordsangrep i Beirut

23 mennesker er drept, og over 140 ble såret i to eksplosjoner ved den iranske ambassaden i Beirut tirsdag. Irans kulturattaché var blant de drepte.

Politi og hjelpemannskap i arbeid etter at to eksplosjoner rammet den sørlige delen av Beirut

Politi og hjelpemannskap i arbeid etter at to eksplosjoner rammet den sørlige delen av Beirut tirsdag. Minst 18 personer skal være drept. Den iranske ambassaden ligger like ved.

Foto: HASAN SHAABAN / Reuters

Tv-bildene fra området rundt den iranske ambassaden i Beirut viser utbrente biler, døde kropper liggende på gata og bygningene er totalt ødelagt.

Opptil seks bygninger i området ble ødelagt som følge av angrepet tirsdag formiddag. Det ble meldt om to eksplosjoner utført av to selvmordsbombere.

Sør-Beirut blir sett på som sjia-militsen Hizbollahs område, og mange peker nå på Irans Assad-støtte som en mulig motivasjon for angrepet.

Kort tid etter sa en al-Qaida-tilknyttet gruppe som kaller seg Abdullah Azzam-brigadene at den sto bak angrepet. Den truer med å fortsette sine angrep til Iran trekker sin støtte til Bashar al Assad.

Kulturattacheen drept

Minst 23 personer er drept og 146 såret i eksplosjonene som rammet like ved Irans ambassade i Beirut, ifølge Libanons helseminister.

Kulturattacheen ved den iranske ambassaden er blant de drepte, opplyser en sentral libanesisk tjenestemann.

Angrepet ble ifølge libanesiske medier utført av to selvmordsbombere, hvorav den ene satt i en bil og den andre kom til fots

– Dette er en feig terrorist handling, og målet er å skape frykt, sier Libanons statsminister Najib Mikati ifølge BBC.

Biler i brann

Flere biler og trær sto i brann etter eksplosjonene, og svart røyk veltet opp fra området. Libanesiske soldater har sperret av området og holdt i formiddag vakt rundt ambassadeområdet.

En bilist sier til Daily Star at hun ble livredd da det smalt. Hun befant seg i parallellgata til den iranske ambassaden.

Libanesiske medier viste tirsdag morgen bilder av sårede personer som ble båret bort fra åstedet i bydelen Bir Hassan i den sørlige delen av den libanesiske hovedstaden.

Bir Hasan regnes som et kjerneområde for den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen.

Støtter Assad

Områdene sør i Beirut er blitt rammet av bilbomber to ganger tidligere i år. Eksplosjonene, som fant sted 9. juli og 15. august, tok livet av i alt 27 personer.

Både Hizbollah og Iran støtter Syrias president Bashar al-Assad.

Hizbollah har sendt medlemmer av sin væpnede fløy til Syria for å hjelpe regimet i kampen mot opprørerne, som i all hovedsak er sunnimuslimer.

Krigen i Syria har skjerpet konflikten mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer i Libanon. Mange av Libanons sunnimuslimer misliker sterkt at Hizbollah, som også regnes som en av Irans viktigste allierte, har involvert seg i krigen i nabolandet.

SISTE NYTT

Siste nytt