NRK Meny
Normal

Alt kan skje i Ukraina

Maktkampen i Ukraina er ikke over. Begge de rivaliserende blokkene kan fortsatt vinne.

Blåfargen til Regionpartiet i Ukraina

Blåfargen til Regionpartiet i Ukraina dominerer Uavhengighetsplassen i Kiev i dag.

Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP

Klokken 13 i ettermiddag var 96,5 prosent av stemmene telt opp.

Ifølge valgkommisjonen har Julia Timosjenkos allianse og hennes samarbeidspartner, president Justsjenkos parti, fortsatt en knapp ledelse.

Men Region-partiet til statsminister Viktor Janukovitsj lå like bak. Alt avhenger nå av om Sosialistpartiet klatrer ovr 3 prosent.

Justsjenko og Timosjenkos oransje allianse hadde til sammen 45,14 prosent av stemmene.

Janukovitsj har det siste døgnet passert Timosjenkos parti og var det største, med 30,83 prosent alene. Ikke noen av de aktuelle alliansene han kan inngå, vil gi ham mer enn de 45,14.

Hans allierte i kommunistpartiet hadde fått 5,36 prosent, og en mulig alliansepartner, Lytyvn-partiet, hadde 3,97 prosent.

Sosialistene på kanten

Men en tredje alliert, Sosialistpartiet, hadde vippet ned på undersiden av den avgjørende 3 prosent-grensa og var med 2,92 prosent oppslutning i øyeblikket 0,8 prosentpoeng fra å komme inn i nasjonalforsamlingen.

Viktor Janukovitsj

Viktor Janukovitsj håper fortsatt på seier¨.

Foto: VIKTOR DRACHEV / AFP

Kommer partiet inn, kan det gi det russisk-vennlige partiet til Janukovitsj flertall - hvis også en god del av de siste 3,5 prosentene av stemmene havner i hans retning.

For sikkerhets skyld har Janukovitsj' Regionparti dekket det meste av den kjente Maidan-plassen i sentrum av Kiev med sine blåfargede telt. Så er plassen allerede opptatt hvis oransje-revolusjonens tilhengere får behov for en reprise.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt