Normal

Air France skremmer egne piloter

Lederne i Air France har sendt et brev til sine piloter, der de ber om at pilotene følge nøyere med under sikkerhetssjekkingen av flyene. Brevet krydres med skremselshistorier fra hendelser i luften.

Air France flight 447

Vrakrester fra Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet.

Foto: AP

Ifølge den franske avisen La Tribune bøyer Air France-lederne seg dermed ikke for press fra pilotenes fagforeninger om å forbedre sikkerheten etter at flight AF447 forsvant og styrtet i Atlanterhavet i juni.

228 mennesker var om bord i Air France-flyet som forsvant under flygningen fra Rio de Janeiro til Paris.

Tok av mens alarmen gikk i cockpit

La Tribune skriver at flygningsleder Pierre-Marie Gautron og sikkerhetsleder Etienne Lichtenberger i stedet for å endre på sikkerhetsrutinene, skrev til alle pilotene i selskapet.

I brevet minner Gautron og Lichtenberger om alle store hendelser som har skjedd i luften fordi enkelte piloter ikke har fulgt sikkerhetsforskriftene godt nok.

To av eksemplene som blir gitt i det sendte brevet, er fra et fly som tok av selv om alarmen gikk i cockpit under take-off, og fra et annet fly som ikke fylte riktig drivstoff.

Bekrefter at brevet finnes

«Å bare følge prosedyrene ville forhindret disse hendelsene. Vi trenger ikke forandre de eksisterende prosedyrene eller lage nye», står det i brevet som blir gjengitt i La Tribune.

En talsmann for Air France bekrefter at et slikt brev eksisterer, men nekter å gi noen kommentarer til det, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Vrakgods fra Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet i juni 2009

Mer enn 600 vrakrester fra Air France-flyet sendes med båt fra Brasil til Frankrike.

Foto: Eraldo Peres / Scanpix/AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt