Hopp til innhold

– Den ansvarlige har sluttet

Adecco i Sveits avkrefter at flere i Norge får sparken, og sier uttalelsen torsdag viser til direktøren som har sluttet.

Patrick De Maeseneire

Konsernsjef for hele Adecco-gruppen på verdensbasis, Patrick De Maeseneire.

Foto: Rui Camilo / Adecco

Adecco har de siste ukene vært i hardt vær, etter at NRK avslørte at underselskapet Adecco Helse har brutt arbeidsmiljøloven ved flere sykehjem i Oslo.

Kommenterte avsløringene

I dag kommenterte Adeccos toppsjef i Sveits Patrick De Maeseneire, avsløringene på en pressekonferanse om årsresultatet i konsernet .

På pressekonferansen sier han ordrett til NRK:

«We recognize the problem. Our top management was not aware of it. The people who are involved and that were aware of it, we let go.»

NRK tolket dette til at de som kjente til eller var involvert forholdene ville få sparken.

Nå avviser Adecco overfor Dagbladet at dette stemmer.

– Den ansvarlige personen for dette selskapet har allerede trukket seg med umiddelbar effekt fra sin stilling, sier pressesjef Stephan Howeg ved Adeccos internasjonale kontor i Sveits, til Dagbladet.

Personen han i så fall sikter til er Bård Kristiansen som trakk seg som direktør for Adecco helse 23. februar i år.

– Vi hadde en klar oppfatning av hva han sa, og står inne for det vi har gjort, sier leder av samfunnsredaksjonen i NRK Kyrre Nakkim.

NRK har derfor valgt å gjøre lydklippet tilgjengelig slik at leserne kan bedømme selv hva Adecco-sjefen mener.

– Uttalelsene stemmer ikke

På en pressekonferanse i Oslo torsdag ettermiddag sier administrerende direktør Anders Øwre-Johnsen at framstillingen av uttalelsene fra Sveits tidligere i dag ikke stemmer.

Direktøren viser til fullstendige transkripsjoner av uttalelsene, men vil ikke svare på om dette betyr at de uansett ikke vil sparke flere etter bråket.

Betyr det at dere i ledelsen i Norge utelukker at flere må gå?

– Jeg vil ikke kommentere det utover at granskningsarbeidet må gå sin gang. Så får vi trekke konklusjoner når resultatene av det foreligger, sier Øwre-Johnsen.

Innrømmer lovbrudd

Ledelsen i Sveits erkjenner overfor NRK at de har gjort seg skyldig i lovbrudd.

– Selvsagt har vi nå fått høre om denne saken. Det som har skjedd er uheldig, og vi erkjenner at vi har brutt loven, sier De Maeseneire til NRK.

Flere kommuner og selskaper har allerede sagt opp kontraktene med Adecco, men det ser ikke ut til å skremme toppledelsen i Sveits:

– Når det gjelder driften vår i Norden har vi ikke økonomiske problemer. Oppdragene for det offentlige er bare en liten del av vår virksomhet, og hvis jeg ser på utviklingen uke for uke i Norge, taper vi ikke penger i det hele tatt, sier De Maeseneire.

SISTE NYTT

Siste nytt