Abe (18): – Det var blod overalt

Abenezer Mergia (18) var til stede under skytedramaet i Aurora. – Jeg tenkte at vi alle kom til å dø, sier han til NRK.no.

Skyting ved kino i Aurora, Denver, USA

Skyting ved kino i Aurora, Denver, USA.

Foto: Karl Gehring / Ap

Øyenvitne Abenezer

Abenezer Mergia var til stede under skytedramaet i Aurora, Colorado.

Foto: Privat

Studenten fra Colorado var i kinoen Century 16 i småbyen Aurora like utenfor Denver da en mørkkledd mann gikk amok i sal ni og drepte 12 mennesker.

– Først hørte jeg bare brannalarmen. Alle i kinosalen trodde det var en del av filmen, så ingen beveget seg. Et halvt minutt siden begynte alle å løpe ut av salen, forteller Abenezer Mergia til NRK.no.

– Det var bevæpna politimenn og politibiler overalt, og jeg så et par mennesker som var skutt. Jeg så også noen som hostet blod. Det var blod overalt, fortsetter attenåringen.

– Trodde vi kom til å dø

Mergia forteller at han skyndet seg til bilen sammen med vennene sine.

– På veien så vi masse folk løpende ut av hovedinngangen på kjøpesenteret. Da tenkte jeg at vi alle kom til å dø, at vi ikke kom til å klare oss, forteller han.

Han fikk ikke sett gjerningsmannen, men sier han ikke fikk et inntrykk av at det var flere enn én.

– En av vennene mine var i kinosalen han skjøt vilt rundt i. De sa han kom inn og jobbet seg oppover, og da begynte alle å løpe hysterisk ut av inngangen. Etter hva jeg har hørt var det bare én person.

Hør Mergia skildre dramaet:

– Alle kjenner alle i Aurora

Under intervjuet med NRK.no sitter Abenezer Mergia hjemme og følger utviklingen på lokal-tv.

– At noe som dette skjer her i lille Aurora er sjokkerende. Jeg har hørt om et par skyteepisoder i Aurora tidligere, men aldri på et slikt sted som en kinosal. Jeg går ofte på kino og har vært ute veldig sent. Det har alltid vært svært trygt, sier Mergie.

– Aurora er en liten forstad der alle kjenner alle. Det er ikke et belastet nabolag, fortsetter studenten.

Mergia sier han kjenner en av ofrene til gjerningsmannen, men vedkommende er på sykehuset og i stabil tilstand.

– Nå tror jeg kinoene vil bli lagt ned. Det er ille for lokalsamfunnet, så det vil bli et tap. Gjerningsmannen ødela alt. Jeg er veldig spent på hva som rører seg oppe i hodet på ham, sier attenåringen.

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.