– Vesten og Israel står bak attentatene

Irans president Mahmoud Ahmadinejad beskylder krefter i Vesten og Israel for å stå bak bombeattentatene hvor en iransk kjernefysiker ble drept i dag.

Mahmoud Ahmadinejad
Foto: Saman Aghvami / Ap

En iransk kjernefysiker ble drept, og en annen såret da to bilbomber gikk av på to ulike steder i den iranske hovedstaden Teheran i dag.

Slik ramma bomba den eine av dei to bilane.

Professor Majid Shahriari satt i denne bilen da han ble drept.

Foto: REUTERS TV / Reuters

På en pressekonferanse i ettermiddag sa Irans president Mahmoud Ahmadinejad at han tror Vesten og Israel stod bak attentatene.

To vitenskapsmenn og deres koner ble angrepet da to menn på motorsykler festet bomber på bilene deres i fart. Angrepene skjedde i to ulike deler av den iranske hovedstaden.

– Man kan utvilsomt se at Israel og vestlige regjeringer står bak attentatet som dessverre fant sted, sa Ahmadinejad på pressekonferansen.

Viktige roller i atomprogrammet

Dr. Majid Shahriari ble drept og kona hans såret i angrepet. Dr. Fereydoon Abbasi og kona hans ble begge såret i det andre angrepet.

Begge skal ha hatt viktige roller i det iranske atomprogrammet.

Shahriari jobbet med atomfysikk ved Shahid Beheshti-universitetet i Teheran. Abbasi har en doktorgrad i kjernefysikk, og jobber med kjernefysisk forskning.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for å stå bak bombeangrepene, men den iranske innenriksministeren, Mostafa Mohammad Nijar, hevdet tidligere i dag at CIA og Mossad kunne stå bak angrepene.

Les også: – Få slutt på Irans atomvåpenplaner i 2010, ellers?
Les også: – Iran fikk raketter av Nord-Korea

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt