«Trump» og «Kim» ble kastet ut fra OL-seremonien

Det gikk ikke upåaktet hen på OL-tribunen i Pyeongchang da to personer utkledd som USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un kom seg inn under åpningseremonien. Nå blir de to imitatorene politianmeldt.

Trump- og Kim-imitatorer

GOD STEMNING: Det var påtakelig bedre stemning mellom imitatorene enn mellom den virkelige Donald Trump og Kim Jong-un. Bildet ble tatt da de to ventet på å komme inn i OL-stadion. (Se flere bilder her)

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

– Da vår sikkerhetssjef så det, gikk de bort og fjernet dem. Vi vil ikke ha dem her, sier Junggjon Lee, presseansvarlig I OL-organisasjonen til Expressen.

Hvor de to havnet etter å ha blitt kastet ut av OL-arenaen i Pyeongchang, vites ikke.

– De kommer til å bli politianmeldt, svarte presseansvarlig på spørsmål fra avisa.

Laster Twitter-innhold

Det var ikke bare Trump- og Kim Jong-un-imitatorene som overrasket under åpningsseremonien til vinter-OL i Sør-Korea fredag.

Flaggbæreren til det tropiske øyriket Tonga, trosset minusgradene og ankom arenaen uten klær på overkroppen. Alle andre utøvere var kledd i vesentlig flere lag med klær.

Pita Taufatofua i OL i Sør-Korea

LETTKLEDD: Pitka Taufatofua deltok som taekwondoutøver i OL i Brasil i 2016. I år er han langrennsutøver for det tropiske øyriket Tonga.

Foto: Petr David Josek / AP

Taekwondo- og langrennsutøver i «baris»

Pita Taufatofua deltok som taekwondoutøver i sommer-OL i Brasil i 2016. Også da ankom han stadion innoljet i kokosolje i bar overkropp – men i noe mildere vær.

Nå har Taufatofua kvalifisert seg for vinterlekene i Sør-Korea som langrennsløper. Han er landets første OL-deltaker i langrenn, ifølge Reuters.

Snø er et ukjent fenomen i det tropiske øyriket Tonga. Taufatofua har derfor trent med rulleski til OL i Pyeongchang.

– Folk ser ikke det harde arbeidet som ligger bak. De ser bare den blanke fyren som bærer flagget, har han tidligere uttalt, ifølge Reuters.

Kim Yo-Jong håndhilser på Moon Jae-in

Fredag ettermiddag ble også politisk historie skrevet da søsteren til den Nordkoreanske lederen håndhilste på Sør-Koreas leder, president Moon Jae-in offentlig.

Foto: YONHAP / Reuters

Håp om forsoning

OL-åpningen i Sør-Korea var preget av fred og forsoning. Idrettsutøverne fra Sør- og Nord-Korea marsjerte inn som siste land under ett og samme flagg.

Det blå og hvite forente-Korea-flagget ble båret av Nord-Koreas Hwang Chung Gum, som skal spille på et felles, kvinnelig ishockeylag under vinterlekene, og Won Yun-jong fra Sør-Korea.

Under seremonien ble John Lennons sang «Imagine» sunget av ulike artister.

Fredag ettermiddag ble også politisk historie skrevet da søsteren til den Nordkoreanske lederen håndhilste på Sør-Koreas leder, president Moon Jae-in offentlig.

Det historiske møtet skjedde da Kim Yo-jong ankom OL-tribunen under åpningsseremonien. Hun er den første i sin familie som har besøkt Sør-Korea siden Korea-krigen 1950–1953.

Kim Yo-jong skal etter planen møte Sør-Koreas president til lunsj lørdag. Det er knyttet stor spenning til om dette kan bli et skritt mot et forsonet og samlet Korea, som fremdeles formelt sett er i krig med hverandre.

Fyrverkeri sett utenfra åpningsseremonien i OL i Korea

FORVENTING: Folk utenfor stadion vifter med sørkoeranske flagg under fyrverkerioppskytningen i Pyeongchang 9. februar.

Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt