NRK Meny
Normal

– BP-sjef får 120 mill. i sluttpakke

BP-sjef Tony Hayward har tatt BP fra krise til krise etter oljeutslippet i Mexicogolfen. Nå kan affæren ende med at toppsjefen får 120 millioner kroner for å slutte.

BP-sjef Tony Hayward

BP-sjef Tony Hayward er i ferd med å bli forhenværende BP-sjef.

Foto: SEAN GARDNER / Reuters

BP har fått skrape etter skrape for måten de har håndtert oljeutslippet i Mexicogolfen de siste tre månedene. Selskapet har blant annet fått kritikk for å være slepphendt med sikkerhetsarbeide før ulykken var et faktum, de har fått kritikk for å manipulere bilder og informasjon for å tilbakeholde alvoret i utslippene, og Tony Hayward selv har fått kritikk for å dra på seilferie istedenfor å ta ordentlig tak i oppryddingen.

Les også: Alarmene på plattformen var avslått
Les også: BP brukte fotofiklet bilde fra sin egen kommandosentral
Les også: BP har brukt nesten 25 milliarder

Og mens aksjekursen på den britiske oljegiganten har stupt i en stadig brattere kurve, har USA varslet at de kommer til å sende selskapet en regning på et tosifret antall milliarder.

120 millioner kroner

Nå tyder alt på at Haywards dager i topplederstolen er talte. Men i følge både The Times og Financial Times kommer Hayward langt i fra til å gå tomhendt fra kontoret.

Begge de britiske avisene hevder nemlig at Hayward kommer til å gå fra BP med ett års lønn pluss pensjon på konto.

Det utgjør 12 millioner britiske pund, eller 120 millioner kroner.

Toppsjefens skjebne blir forseglet under mandagens styremøte i BP, men de kaller meldingene om Haywards avgang for spekulasjoner.

Ryddegutten overtar

Det er ventet at amerikaneren Bob Dudley kommer til å overta sjefsstolen etter Hayward.

Dudley har, etter at han måtte slutte som BPs toppsjef i Russland på grunn av stridigheter med selskapets russiske partnere og myndighetene i landet, vært en oppryddingsgutt i flere av BPs affærer.

Ifølge New York Times har Dudley virket som det britiske oljeselskapets «utenriksminister» og hatt hånden på rattet under konflikter både i India og Kina før han tok over krisehåndteringen rundt utslippet i Mexicogolfen.

Dudley ble ansatt i BP da den britiske oljegiganten kjøpte opp det amerikanske oljesleskapet Amoco i 1999.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt