Kouchner: Talibans leder i Pakistan

Alle vet at Talibans leder mulla Omar er i Pakistan, sier Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner.

Bernard Kouchner

– Det er ikke en hemmelighet for noen, alle vet at mulla Omar er i Quetta, hvis han ikke er i Karachi, sa Bernard Kouchner til den franske nasjonalforsamlingen.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

– Det er ikke en hemmelighet for noen, alle vet at mulla Omar er i Quetta, hvis han ikke er i Karachi, sa Bernard Kouchner til den franske nasjonalforsamlingen tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mulla Omar

Mulla Omar var lederen for Talibanregimet i Afghanistan, som ble styrtet men som nå kan være basert i den pakistanske byen Quetta.

Foto: Anonymous / AP

Mulla Omar var lederen for Talibanregimet i Afghanistan, som ble styrtet av amerikanskledede styrker etter terrorangrepene 11. september 2001.

Regimet kan nå være basert i den pakistanske byen Quetta, som ligger på grensen til Pakistan. Byen er hovedstad i Baluchistan-provinsen, og det er her mange av Talibans ledere skal befinne seg.

LES OGSÅ: Hvem er hvem i Taliban-nettverket
LES OGSÅ:
Hvem er Taliban?

– Avslører ingenting

Både Quetta og Karachi er kjent som tilholdssted for islamistiske militante celler, skriver AFP.

– Taliban-ledere har fått oppholde seg i Pakistan. Jeg avslører ingenting, sa Kouchner.

Uttalelsene kom da utenriksministeren forklarte utenrikskomiteen i den franske nasjonalforsamlingen hvorfor Afghanistan har bedt Pakistan om hjelp til å forhandle frem en fredsavtale.

LES OGSÅ: Vil ha mulla Omar og Taliban i regjering
LES OGSÅ: Landet som ikke lar seg styre

SISTE NYTT

Siste nytt