NRK Meny
Normal

– Piloten beklaget at han hadde truffet huset mitt

Da Pat Kavanaugh løp ut i bakgården sin i Virginia Beach, fant han en fortumlet, fastspent jagerpilot som beklaget at han hadde styrtet i bolighuset hans.

Video Løp for å hjelpe piltoen

NETT-TV: Pat Kavanaugh hjalp den ene piloten som skjøt seg ut fra flyet før det styrtet i et boligkompleks i Virginina Beach, USA.

Den pensjonerte redningsarbeideren Pat Kavanaugh lå i sofaen da han hørte tre kraftige dunk. Lyden kom fra et jagerfly av typen F-18D som hadde styrtet rett inn i et boligkompleks like ved strandpromenaden i Virginia Beach. Umiddelbart etterpå var flammeinfernoet et faktum.

Hørte tre dunk

– Jeg hørte tre kraftige smell og kom meg opp av sofaen og gikk ut bakdøren min. Der så jeg en pilot liggende på bakken. Fallskjermen hang oppetter bygningen. Ansiktet så skadet ut. Jeg løp mot ham for å prøve å hjelpe ham, sier Kavanaugh til tv-kanalen HD3.

Kavenaugh snakket med piloten som lå i bakgården hans og forsikret seg om at han ikke var i umiddelbar livsfare. Han forsto at piloten var i sjokk, og at han måtte hjelpe ham bort bra brannen inntil redningsmannskaper kom for å ta over.

LES: Seks til sykehus etter jagerflystyrt

– Beklaget krasjet

– Piloten beklaget sterkt at de hadde truffet boligkomplekset vårt. Jeg sa han ikke måtte bekymre seg for det. La oss bare få deg i sikkerhet, sier Kavanaugh.

Store deler av boligkomplekset i Virginia Beach tok fyr da det amerikanske F-18-flyet styrtet inn i bygget like etter at det hadde lettet. Begge de to pilotene om bord fikk skutt seg ut av flyet før det krasjet.

Flystyrt Virginia

FULL FYR: Det brant voldsomt i bolikomplekset etter flyet styrtet inn i bygningene.

Foto: Ap

Store redningsmannskaper rykket ut til stedet etter krasjet, og ifølge en talsmann for brannvesenet, Tim Riley, har totalt fem bygninger fått store brannskader etter at brannen spredte seg fra bygget flyet styrtet inn i. Ifølge Washington Post sto flammene 20 til 30 meter opp i luften mens det sto på som verst, og vitner forteller om flere eksplosjoner. Folk flyktet i full fart fra åstedet.

Seks personer, herunder de to pilotene, en politibetjent og tre sivile på bakken, behandles fredag på Virginia Beach Hospital. Ingen av de skal være alvorlig skadd, sier Dr. Thomas Thames, visepresident ved sykehuset, til CNN via samarbeidspartneren WAVY.

Men redningsmyndighetene i Virginia vil ikke utelukke at skadeomfanget etter det dramatiske flykrasje vil øke. Brannvesenet har ennå ikke begynt søkearbeidet i boligruinene.

– Vi kommer til å anta at det er folk savnet, og vi kommer til å gjøre nøye søk i bygningene, sier brannsjef Riley til CNN.

– I sjokk

Video Fly styrtet i Virginia beach

KRAFTIG: Sammenstøtet mellom flyet og boligkomplekset var svært kraftig.

Foto: Nyhetsspiller

Pat Kavenaugh forteller at piloten var i sjokk da han fant ham, og at det virket som om han fortsatt satt fast i setet sitt.

– Jeg så ikke noe til den andre piloten fra flyet. Jeg forsto heller ikke hvor flyet hadde styrtet, men jeg skjønte at vi måtte komme oss raskt bort fra byggingen fordi vi stadig hørte mindre eksplosjoner rundt omkring. Og jeg visste ikke om det skyldtes drivstoff som eksploderte eller om det skyldes gasslekkasjer fra ledninger i boligkomplekset, sier Kavanaugh.

Flere vitner sier de to pilotene skjøt seg ut rett før flyet krasjet, i svært lav høyde, og at det slapp ut drivstoff. Patrick McAleenan var bare et kvartal unna da flyet braste inn i boligkomplekset, og forteller om et smell som ikke var til å misforstå, og at det buldret i alle bygningene i området.

– Jeg visste det måtte være et fly. De flyr over her hele tiden, sier den tidligere marinesoldaten til USA Today.

Han tror at jagerpilotene ventet med å løse seg ut til siste sekund, for å unngå å styrte i en skole like ved.

Flere ulykker med flytypen

flyet

ULYKKESFLYET: Det var et F-18-fly av denne typen som krasjet i boligområdet i Virginia Beach.

Foto: AFP

Forsvarsmyndighetene i Pentagon overvåker utviklingen nøye fredag.

– Vi følger situasjonen rundt F-18-krasjet i Virginia Beach tett, og er bekymret for potensielle tap av liv eller alvorlige skader, skriver talsmann Georg Little på Twitter.

Flyet, et toseters F18D, vanligvis utstasjonert i Naval Air Station Oceana i Virginia Beach, var en del av en treningsskvadron for pilotstudenter, ifølge føderale flymyndigheter. Strike Fighter-skvadron 106 er også kjent som «Gladiatorene», som trener opp jagerpiloter som en del av et nimåneder langt oppdrag, ifølge USA Today.

Det er tredje gangen bare i løpet av 2012 at et F18-fly styrter, to av dem i USA. 26. februar styrtet et F18F i Fallon, Nevada, mens et F18F krasjet i Bahrain to dager etterpå, skriver USA Today.

Video Flystyrt i Virginia

VRAKDELER: Det lå fredag vrakdeler over et større område etter styrten.

Foto: Nyhetsspiller
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt