– Over 500 potensielle terrorister i Tyskland

Den tyske innenriksministeren Thomas de Maiziere advarer mot over 500 personer som er i stand til å gjennomføre terroraksjoner i Tyskland. Antallet potensielle terrorister i Tyskland er høyere enn noensinne, sier han.

GERMANY-POLITICS

Tysklands innenriksminister Thomas de Maiziere Foto: AFP

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

På 15-årsdagen for 11.september og terrorangrepet mot World Trade Centre i New York, sier den tyske innenriksministeren Thomas de Maiziere til den tyske avisa Bild Zeitung, at det befinner seg 520 potensielle terrorister i Tyskland.

– Aldri har det vært flere personer som er i stand til å utføre angrep og begå politisk motiverte forbrytelser i Tyskland, sier han til avisa.
Ifølge de Maiziere overvåker politiet overvåker ytterligere 360 personer, fordi de har hatt forbindelse med de mistenkte angriperne.

– Terrorister fra terrorgrupper utenfor Europa utgjør en stadig større trussel, sier de Maiziere som også frykter IS-krigere som kan ha tatt seg inn i landet sammen med rundt en million flyktninger.
– Disse er vanskelige å avsløre, men enda vanskeligere er det å røyke ut fanatikerne, de såkalte ensomme ulvene, sier innenriksminsiter de Maiziere til Bild.

SISTE NYTT

Siste nytt