NRK Meny
Normal

– Over 100 voldtatt på to dager

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Over 100 landsbybeboere i det østlige Kongo ble voldtatt og overfalt i løpet av to dager denne måneden, ifølge Leger uten grenser (MSF).

– Våre medarbeidere i Kongo har behandlet over 100 mennesker som har vært ofre for voldtekt og vold mellom 10. og 12. juni, sier MSFs oppdragsleder i Kongo, Megan Hunter, til nyhetsbyrået AFP.

Angrepet skal ha skjedd i landsbyen Nyakiele i Sør-Kivu-provinsen.

Ifølge provinspolitiker Jean-Marie Ngoma var det soldater fra den kongolesiske hæren, ledet av en oberst som tidligere var medlem av Mai Mai-militsen, som sto bak angrepet i Nyakiele.

Hyppige voldtekter i Øst-Kongo

Ifølge en amerikansk undersøkelse blir over 1100 kvinner blir voldtatt hver dag i Kongo. I en 12 måneders periode i 2006 og 2007 ble over 400.000 jenter og kvinner mellom 15 og 49 år voldtatt i det krigsherjede afrikanske landet, ifølge undersøkelsen.

– Voldtekter og seksualisert vold er for en stor del et regionalt problem som forekommer hyppig i Nord- og Sør-Kivu, sier forskningssjef Morten Bøås i FAFO.

Sivilbefolkningen i Øst-Kongo har i flere år vært utsatt for seksualisert vold forbundet med konfliktene i området. Men i januar var det første gang på over seks år at MSF behandlet kongolesiske voldtektsofre i så stor skala, heter det.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt