NRK Meny
Normal

Thailandsk politi: Nordmannen innrømmer drap på ekskjæresten

Den 49-årige nordmannen som ble pågrepet etter funn av kroppsdeler i sin bolig, skal ifølge thailandsk politi ha innrømmet drap på ekskjæresten.

Nordmann pågrepet

Nordmannen har siden i går kveld sittet i varetekt i Chalong, Phuket.

Foto: The Phuket News

Rungnapa Rachsombat

49-åringen har innrømmet å ha vært involvert i drapet på sin ekskjæreste Rungnapa Rachsombat, for om lag tre år siden.

Politiet i Chalong annonserte onsdag formiddag at nordmannen nå har innrømmet å ha vært involvert i drapet på sin thailandske ekskjæreste Rungnapa Rachsombat.

Politiet bekrefter dette overfor lokale thailandske medier. Rundt 30 politimenn stormet 49-åringens villa på feriestedet Kata i Phuket tirsdag kveld.

I villaen fant de kroppsdeler oppbevart i plastposer i en søppelbøtte i et baderom i husets kjeller.

Ifølge Phuket News ble politiet møtt av en kraftig stank da de åpnet plastposen som inneholdt underdelen av en menneskekropp.

I tillegg til likrestene fant politiet en 9 mm pistol som er registrert i ekskjærestens navn. De fant også 58 patroner.

Hevder det var en ulykke

Nordmannen har sittet i varetekt siden tirsdag, mistenkt for drap. På onsdag gav han en skriftlig innrømmelse til thailandsk politi.

Han innrømmer å ha lagt drapsofferet i en søppelkasse, for deretter å ha låst søppelkassen inne i et av husets åtte bad. Mannen har fram til nå nektet for å ha drept ekskjæresten, og hevder det var en ulykke.

«Jeg gjorde det, men det var en ulykke. Vi kranglet. Hun dyttet meg, jeg dyttet henne tilbake og hun falt ned trappen. Jeg sjekket pulsen hennes, men hun pustet ikke. Jeg var redd og visste ikke hva jeg skulle gjøre, så jeg gjemte liket,» skal mannen ha fortalt politiet, i følge The Phuket News.

Nordmannens tidligere kjæreste har vært savnet siden juli 2009, og politiet etterforsker nå om det er hennes levninger som ble funnet.

Forsvinningen av Rungnapa Rachsombat har vært en av de mest omtalte politisakene i Phuket, og familien hennes har lagt stort press på politiet for å få svar.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Nordmann pågrepet

I nordmannens bolig i Phuket fant politiet kroppsdeler i en søppelbøtte under en politirazzia tirsdag kveld. Nordmannen ble pågrepet og har sittet i varetekt siden da. Han har hele veien nektet for å ha drept ekskjæresten, men onsdag formiddag tilsto han å ha vært involvert i drapet.

Foto: The Phuket News

– Tar ut tiltale på torsdag

Utenriksdepartementet (UD) fikk onsdag beskjed om arrestasjonen gjennom den norske ambassaden i Thailand.

Thailandske nettaviser melder at mannen har tilstått drap, men pressevakt i Utenriksdepartementet, Frode Andersen, sier til NRK at de ikke kjenner til at mannen har innrømmet noe under politiavhørene.

– Dette er noe politiet i Thailand får informere nærmere om, sier Andersen.

UD har i kontakt med den arresterte nordmannen og hjulpet ham med å skaffe seg en advokat.

Andersen forteller NRK at det vil bli tatt ut en tiltale mot nordmannen i morgen.

– Vi har foreløpig ikke fått noen informasjon om hva denne tiltalen vil bestå av, men vi følger saken videre gjennom vår ambassade i Thailand, sier han.

Mannen skal ha tatt kontakt med den norske ambassaden på et tidligere tidspunkt, men Andersen er ikke kjent med bakgrunnen for dette.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt