NRK Meny
Normal

Gjerningsmannen var barnets morfar

Dansk politi sier at det var morfaren til en treåring som skjøt og drepte en advokat i en barnefordelingssak i København i dag. Barnets far ligger såret på sykehus.

Skyting København

Ifølge politiet ble den 31 år gamle faren ble skutt fire steder, i brystet, armhulen, underarmen og i foten.

Foto: DR

Jens Møller Jensen

Jens Møller Jensen sier politiet ikke vet hvorfor gjerningsmannen skjøt. Han skal avhøres i løpet av ettermiddagen.

Foto: DR

Advokaten ble skutt og drept i forbindelse med en familiesak i tingretten i København tirsdag. Klienten hans, barnets far, er fraktet til sykehus.

Ved titiden tirsdag formiddag skulle en sak om samværsrett til en treåring opp for tingretten i København.

– Moren til barnet møtte ikke for retten fordi hun skulle til kiropraktor, fortalte visepolitiinspektør Jens Møller Jensen på en pressekonferanse i ettermiddag.

Hun sendte isteden faren sin og ga ham de nødvendige fullmakter.

Motivet er ikke kjent

– 67-åringen spurte etter en bestemt dommer som ikke var til stede, da han kom inn i rettslokalet. Kort etter begynte han å skyte og avfyrte til sammen seks skudd, sa Jensen.

I tillegg til advokaten som ble drept, ble barnets 31 år gamle far såret. Han skal være utenfor livsfare nå, men ligger fremdeles på sykehus.

– Gjerningsmannen brukte av avsagd rifle. Han har vært til tekniske undersøkelser og skal avhøres i løpet av ettermiddagen. Vi kan derfor ikke svare på hva vom var motivet for skytingen, sier visepolitiinspektøren.

Den 31 år gamle faren ble skutt fire steder, i brystet, armhulen, underarmen og i foten, opplyser politiet. Ifølge et øyenvitne kom han seg ut av rettsbygningen og ble liggende blødende og bevisstløs utenfor lokalet.

Skudd i København

Bevæpnet politi og kriminalteknikere på baksiden av Københavns Rådhus etter skytingen.

Foto: Simon Skipper / Scanpix Danmark / NTB scanpix

Sjekker ikke for våpen

Det er ikke vanlig at personer blir sjekket for våpen før de kommer inn i rettssalen, med mindre det er en spesiell grunn til det.

– Vi sjekker kun dersom det er en egen risikovurdering som slår fast at det er hensiktsmessig. Det har det ikke vært i denne saken, ellers hadde vi gjort det, sier sorenskriver Axelsen til nyhetsbyrået Ritzau.

Etter skyteepisoden flyktet flere personer ut av rettsbygget, og de ansatte ble evakuert fra området. Både vitner til skyteepisoden og pårørende vil bli tilbudt krisehjelp.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt