Normal

– Kvinne innelåst og voldtatt i et halvt år

En ung kvinne skal ha blitt holdt innelåst og voldtatt i et halvt år i Jönköping. En hel familie på fire er mistenkt for å ha medvirket til frihetsberøvelsen.

Laster kart, vennligst vent...

En kvinne i tenårene skal ha blitt holdt innestengt hos en familie i Jönköping kommune i nærmere et halvt år før hun klarte å flykte. Hun skal også ha blitt utsatt for voldtekt av familiemedlemmene mens hun var innelåst.

Foreldrene i familien er i 40-årene, mens sønnen er 20 og datteren er sent i tenårene. Pappaen er mistenkt for grov voldtekt, sønnen for voldtekt og mishandling. Begge nekter å ha gjort noe ulovlig. De mannlige familiemedlemmene er nå begjært varetektsfengslet

Datteren i familien har tidligere vært anholdt, mistenkt for ulovlig frihetsberøvelse, men er nå satt fri. Også moren i familien er mistenkt for frihetsberøvelse.

Minner om menneskehandel

Dette er en sak som minner om menneskehandel, sier statsadvokat Anna Mortenson. Hun sier til P4 Jönköping at kvinnen trolig er under 18 år, hun er ikke svensk og hun er ikke i slekt med den svenske familien.

Den unge kvinnen skal ha blitt holdt innestengt mellom september i fjor og fram til mars i år, både i Jönköping og i Göteborg. Kvinnen har forklart at hun i denne perioden skal ha blitt voldtatt av både faren og sønnen i familien. Hun klarte å komme seg fri og flyktet fra familien. Den unge kvinnen fikk hjelp av en annen familie, som også satte henne i kontakt med politiet, skriver Aftonbladet.

Alvorlig påstand

Statsadvokat Mortenson sier at kvinnen virker troverdig, men at det nå ikke er nok bevis til en tiltale.

– Siden anklagene fra kvinnen er svært alvorlige at vi må gjøre alt vi kan for å utrede saken, sier Mortenson.

Kvinnen skal nå ha det bra, og hun søker asyl i Sverige.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt