– Jakter tredjemann etter Toulouse-skyting

Politiet i Toulouse jakter en tredjeperson etter Mohammed Merahs blodige drapsraid.

mohammed mehra toulouse

MASSEDRAPSMANN: Mohammed merah (innfelt) tok livet av syv personer før han selv ble drept av politiet etter å ha forskanset seg i eget hjem.

Foto: AFP/Jean-Pierre Muller, REUTERS/photohandout

Politiet tror at det kan ha vært en tredjeperson involvert forkant av den dødelige skytingen, og leter nå etter denne personen, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.

Scooter-hjelp

Mohamed Merah tok livet av syv personer på elleve dager før han forskanset seg i sitt eget hjem onsdag forrige uke. Der ble han til slutt drept av styrkene som omringet huset hans. Blant de drepte var tre skolebarn ved en jødisk skole, og en forelder. En soldat og to personer som sto ved en minibank ble også drept av den al Qaida-inspirerte massedrapsmannen.

Drap i Touolouse

DREPTE BARN: Tre elever ved en jødisk skole var blant den kaldblodige drapsmannens ofre.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

Under sitt blodige drapsraid gjennom Toulouse brukte Merah en scooter, og det er denne politiet nå undersøker om han kan ha brukt en tredje og hittil ukjent medhjelper til å skaffe. Fra før er hans bror arrestert for å ha medvirket.

Samtidig går Frankrikes president Nicolas Sarkozy ut og ber den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera og andre medier om å avstå fra å publisere en video av drapshandlingene.

– I respekt for ofrene

Merah skal ha filmet mens han skjøt, og en kopi av disse videoene skal nå ha havnet hos hovedkontoret til kanalen. Vers fra Koranen skal ifølge Reuters være redigert inn i videosnuttene.

Sørgemarsj Paris

SORG: Drapene utløste landesorg i Frankrike.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Frankrike er fortsatt sterkt preget av de svært brutale drapene, noe Sarkozy ber mediene ta hensyn til.

– Jeg ber alle redaktører av medier som har fått dette marialet om å ikke publisere det, kun ut av respekt for de som har mistet livet, sier han.

Al-Jazeera-sjef Zied Tarrouche avviser at kanalen ukritisk vil publisere klippene.

– Vi er ikke et sensasjanolistisk nettverk som vil publisere dette uten å ta stilling til risiko og konsekvenser, sier han, ifølge AFP.

Det er ikke dermed sagt at de ikke blir offentliggjort.

– Vi vil drøfte dette på et møte i Qatar i dag, sier han.

SISTE NYTT

Siste nytt