Kina: Ingen link mellom passasjerer og terror

Kinesiske myndigheter opplyser tirsdag at en bakgrunnssjekk på alle de kinesiske statsborgere om bord på det savnede Malaysian Airlines-flyet ikke har avdekket noen forbindelse til terrorisme.

Et fly fra det vietnamesiske flyvåpenet på leting etter spor av det savnede flyet.

Letingen etter det savnede malaysiske flyet har pågått i ti dager nå. Kina opplyser tirsdag at de ikke tror at kinesiske passasjerer sto bak kapring.

Foto: KHAM / Reuters

Ifølge det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua offentliggjorde den kinesiske ambassadøren til Malaysia, Huang Huikang, dette i en uttalelse i Kuala Lumpur tirsdag.

Dermed mener Kina å utelukke at noen av de kinesiske passasjerene på det savnede flyet var med på å kapre det.

154 av 227, rundt to tredeler, av passasjerene på det savnede flyet er kinesiske.

Det har vært spekulasjoner om at militante uigurer sto bak forsvinningen av flyet, men de kinesiske myndighetene bestrider nå disse spekulasjonene.

Samtidig opplyser Xinhua at Kina nå har begynt å lete etter flyet på sitt territorium

Tidligere har FBI også gransket bakgrunnen til både piloter og passasjerer på flyet uten å finne noen tilknytning til terroristgrupper eller andre tegn på at noen skulle ville kapre eller styrte flyet.

Bevisst kursendring

Etter informasjon om at flyet bevisst skal ha endret kurs og at kommunikasjonsutstyret om bord ble slått av, har etterforskningen stadig mer blitt rettet mot teorien om at flyet ble kapret.

Søndag kom det også informasjon om at flyets pilot sa god natt til flygelederne var deler av kommunikasjonssystemet allerede skrudd av.

Malaysias samferdselsminister Hishammuddin Hussein opplyste at piloten enten hadde slått av flyets radar og transpondere da han sa god natt til malaysiske flygeledere, eller så har han gjort det under tvang fra flykaprerne, opplyste Malaysias samferdselsminister, ifølge The Telegraph.

Terrorcelle

Flyet var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det forsvant forrige lørdag.

Kommunikasjonsutstyret om bord i Malaysia Airlines-flyet ble slått av da flyet var like ved Malaysias østkyst.

Flyet snudde deretter vestover og forsvant ut av Sør-Kina-havet.

Malaysia har bedt en rekke land, deriblant USA, Kina og Frankrike om ytterligere satellittinformasjon om flyet, og en teori om at en malaysisk terrorcelle står bak forsvinningen av det savnede flyet blir nå etterforsket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt