– Har ikke vært i våre ruller

Hverken forsvaret eller forsvarets etterretningstjeneste aner hvem den påståtte norske leiemorderen som ble pågrepet i Bagdad er.

IRAQ INSIDE ABU GHRAIB PRISON

Den norske statsborgeren skal, etter det NRK erfarer, ha sittet i irakisk fangeskap i en måned.

Foto: JOHN MOORE / AP

Den mistenkte leiemorderen fra Norge som ble pågrepet i Bagdad i Irak i august i 2004 har aldri vært i Forsvarets ruller.

Les også: Leiemorder med norsk pass i Irak
Les også: Kirkens Nødhjelp-ansatte ble bortført i Irak i 2008
Les også: Dansk Irak-styrke overlot fanger til torturpoliti

Det betyr at mannen ikke har vært ansatt i hverken etterretningstjenesten forsvaret eller andre deler av forsvaret. Han skal heller ikke ha avtjent verneplikt i Norge.

Det opplyser Forsvaret til NRK.

– Forsvaret kjenner ikke til personen, og han har ikke vært i våre ruller. Det har jeg fått bekreftet fra Forsvarets sikkerhetsavdeling. Jeg har også fått bekreftet fra Forsvarets etteretningstjeneste at den personen aldri har figurert i våre ruller, sier oberstløytnant Bent-Ivan Myhre er talsmann for forsvarssjefen til NRK.

Han sier videre at Forsvaret ikke kjenner til personen på annen måte.

Politikvinne drept

Den mistenkte leiemorderen skal, ifølge en rapport NRK har fått tilgang til gjennom varslernettstedet Wikileaks, ha inngått i en gruppe på fire som angrep en politipost utenfor en rettsbygning i den irakiske hovedstaden.

Én politikvinne ble drept og en såret i angrepet, og gjerningsmennene skal også ha tatt med seg politikvinnenes håndvåpen.

Etter pågripelsen skal det, ifølge rapporten, ha kommet frem at én av mennene hadde norsk pass. Rapporten gir ingen indikasjoner på om mannen faktsisk var norsk statsborger eller om han hadde et stjålet pass.

Etter det NRK kjenner til skal mannen ha blitt løslatt etter å ha vært holdt i fangenskap i en måned.

Vil ikke bekrefte eller avkrefte.

Hverken Politiets sikkerhetstjeneste eller Utenriksdepartementet vil bekrefte eller avkrefte om de kjenner til den mistenkte leiemorderen.

PST sier også at de ikke kjenner til at de har fått informasjon om angrepet på politiposten.

SISTE NYTT

Siste nytt