– Gaddafi-styrker inntok Bani Walid

Styrker lojale til den tidligere diktatoren i Libya, Muammar al-Gaddafi, har tatt kontrollen over byen Bani Walid, ifølge lokale kilder. Libyas innenriksminister benekter omstendighetene.

Gaddafi-styrker inntok Bani Walid

Bani Walid falt i hendene på opprørerne i oktober i fjor. Nå har Gaddafi-lojale styrker igjen inntatt byen. På bildet skyter Det nasjonale overgangsrådet (NTC) raketter mot Bani Walid fra en av basene sine på utsiden av byen.

Foto: JOSEPH EID / Afp

Fire tidligere opprørssoldater som kjempet mot Gaddafi er drept, og 20 personer er såret i kampene om byen.

Bani Walid, rundt 170 kilometer sørvest for hovedstaden Tripoli, var en bastion for Gaddafi-tilhengerne under opprøret i landet.

Grønne flagg

– Det var en styrke på mellom 100 og 150 tungt bevæpnede menn som inntok byen, sier Mahmud Warfelli, talsmann for byrådet i Bani Walid.

Opptøyene skal ha startet da Gaddafi-lojalister ble arrestert og oppfordret andre tilhengere om å ta opp kampen med våpen.

Warfelli sier de har bedt om hjelp.

– Vi har bedt den libyske hæren om å gripe inn, men forsvarsdepartementet og Det nasjonale overgangsrådet (NTC) har sviktet oss, sier han.

De Gaddafi-lojale styrkene bærer på grønne flagg, Gaddafi-regimets symbol. Ifølge Warfelli har de heist flagget i flere viktige distrikter i byen.

Motstridende meldinger

Libyas innenriksminister, Fawzi Abdelali, benekter derimot at mandagens angrep på Bani Walid ble gjort av Gaddafi-tilhengere.

– Vi har informasjon som sier at det er interne problemer blant byens befolkning som er grunnen til opptøyene. Det skal heller ikke være noen grønne flagg på toppen av bygninger, og det er ingen tilknytning til det tidligere regimet, sier Abdelali til libysk TV.

SISTE NYTT

Siste nytt