Hopp til innhold

– Fredsbevarende soldater kriger mot hverandre

Soldater fra Burundi og Tsjad som deltar i den fredsbevarende styrken i Den sentralafrikanske republikk, kriger nå mot hverandre, ifølge nye meldinger.

FOMAC-soldater avvæpner Seleka-krigere i Boganda i Bangui i Den sentralafrikanske republikk

Soldater avvæpner Seleka-opprørere i Buganda i Bangui i Den sentralafrikanske republikk. Tirsdag åpnet soldater fra den fredsbevarende styrken i Den sentralafrikanske republikk ild mot hverandre, uklart av hvilken grunn.

Foto: STRINGER / Reuters

Ifølge lederen for Burundis kontingent i den afrikanske fredsstyrke (MISCA), oberstløytnant Potien Hakizimana, ble hans soldater mandag angrepet av soldater fra Tsjad da de var i ferd med å avvæpne opprørere.

Soldatene fra Tsjad skal først ha kastet en granat som eksploderte uten å forårsake skader.

Hentet forsterkninger

– De forlot deretter stedet sammen med de tidligere opprørerne og skjøt i alle retninger, forteller Hakizimana.

Soldatene fra Burundi skjøt tilbake og tre soldater fra Tsjad ble ifølge ham såret under trefningen.

– Soldatene fra Tsjad vendte deretter tilbake med forsterkninger og angrep våre stillinger, sier Hakizimana.

Støtter opprørerne

Ledelsen for MISCA-styrken og for de franske styrkene i Den sentralafrikanske republikk, anklager soldatene fra Tsjad for å støtte opp om opprørerne de er satt til å avvæpne.

En militærkilde i Burundis hovedstad Bujumbura bekrefter at forholdet mellom de to lands soldater har vært anstrengt siden soldatene fra Burundi fikk ansvaret for sikkerheten i Bangui, mens styrkene fra Tsjad ble sendt ut av byen.

Mange drept

Frankrike og flere afrikanske land i regi av Den afrikanske union (AU) sendte i begynnelsen av desember militære styrker til Den sentralafrikanske republikk for å gjenopprette ro og orden etter at den nå oppløste opprørsgruppen Seleka tok makten i mars i år.

Konflikten i det afrikanske landet har forverret seg kraftig de siste ukene, og flere tusen mennesker er drept. Rundt 210 000 mennesker har flyktet fra sine hjem i hovedstaden Bangui.

SISTE NYTT

Siste nytt