NRK Meny
Normal

Lastebilsjåfør i gruva: – Flaks at jeg kom meg opp

Lastebilsjåfør Mikael Lindmark var i gruva da det begynte å brenne. Han befant seg dypere ned i gruva i Kiruna, enn stedet der lastebilbrannen starta.

Gruvebrann kiruna

– Jeg er ikke redd. Det har jo også skjedd før at en lastebil tar fyr i gruva. Det var vel rundt to år siden, men da var ikke jeg i gruva, sier Mikael Lindmark, lastebilsjåfør i Kiruna.

Foto: /Privat

Gruvebrann Kiruna

Klokka 12 tirsdag skal fire personer fortsatt befinne seg ned i gruva.

Foto: Mikael Lindmark

– Jeg var på vei opp av gruva da jeg fikk beskjed om at det brant i gruva. Da hadde jeg valgt en annen vei opp enn der det brant, sier Lindmark til NRK.

– Så det var bare flaks at du ikke ble sittende fast?

– Ja, det var det.

Lindmark er ansatt i firmaet Tekniske Verken i Kiruna AB, som har oppdrag i gruva.

En brann i en lastebil på 1300 meters dyp i ei gruve i Kiruna, førte til at ti personer ble innesperra i gruva. Lindmark kunne vært én av dem.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen. Brannen skal være slukka.

– Jeg er ikke redd

Lindmark kjører en lastebil med samme bruksområde som lastebilen som brant. Han ble oppringt på sin telefon mens han var på vei opp av gruva. Beskjeden var at det brant i en lastebil i gruva.

– Da tenkte jeg bare at jeg måtte komme meg helt opp av jorda. Jeg var ikke i nærheten av der det brant, så jeg var ikke urolig. Det finnes jo så mange veier i gruva, sier Lindmark.

Ifølge ham tar det normalt 15 minutter å kjøre fra stedet han befant seg, like under 1300 meters dyp.

Han har jobba som lastebilsjåfør tilknytta den aktuelle gruva i sju år. Da NRK ringer har han lunsjpause, men sier han skal tilbake til gruva for å jobbe videre etter lunsj.

– Jeg er ikke redd. Det har jo også skjedd før at en lastebil tar fyr i gruva. Det var vel noen år siden, men da var ikke jeg i gruva, sier Lindmark.

Kiruna gruvebrann

Mikael Lindmark er tilbake i gruva, etter å ha tatt seg opp fra den mens det brant på 1300 meters dyp.

Foto: Mikael Lindmark / Privat

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt