NRK Meny
Normal

– Plutselig så jeg kuler komme gjennom veggen

Alex Milano hadde tatt med seg lillesøsteren sin på midnattvisningen av den nye Batman-filmen, da det ufattelige skjedde.

Vitne forteller om episoden i Aurora

VIDEO: Vitne forteller om episoden i Aurora.

– Vi var midt i en actionscene i filmen. Det var mye skyting og lyder på lerretet. Men så hørte vi et høyt smell som kom fra høyresiden av kinoen, forteller Alex Milano.

– Tykk røyk fylte deretter hele salen. Vi trodde først at det var spesialeffekter eller et PR-stunt i forbindelse med filmen. Jeg tenkte at dette var kult. Men så ble jeg nysgjerrig og begynte å kikke rundt i salen, sier Milano til 9News.

– Jeg fikk ikke puste

Han forteller at han så flere personer i salen som reiste seg og begynte å gå ut av salen.

– Plutselig så jeg ting som fløy gjennom veggen. Flere objekter som lagde hull i veggene. Jeg antok at ting kom fra salen ved siden av. Jeg hørte at noen stønnet av smerte. Noen som sa at vi ikke burde gå ut fordi det var en mann med en pistol der ute.

– Lillesøstra mi var livredd. Hun gråt og ville ikke slippe tak i hånda mi. Vi kunne ikke puste på grunn av den tykke røyken, forteller Milano.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

To vitner, Troy Freeman og Desante Harris, snakker om skytingen i Aurora, Colorado. - Han var kledd i svart og hadde vest, gassmaske og skuddsikker vest, og han kastet inn tåregass, forteller Harris.

Øyenvitne i Aurora: - Han kastet inn tåregass

– Skjøt tilfeldige mennesker

Milano forteller at han hadde snakket med en ung jente som befant seg i kinosal nummer ni.

– Hun hadde sett en mann sparke inn døra til kinosalen. Han var kledd i mørke klær, hadde på seg hjelm og briller. Hun fortalte meg at hun og kjæresten kastet seg ned på gulvet og begynte å krype mot utgangen da de så at han holdt en hagle, forteller han.

– Da de hadde kommet frem til utgangen, kikket hun tilbake og så mannen gå oppover trappa mens han skjøt tilfeldige mennesker, forteller Milano.

Søskenparet kom seg trygt ut av kinosalen og ut på parkeringsplassen.

– Jeg så en politimann som bære ut en liten jente. Hun beveget seg ikke. Jeg hørte en jente fortelle en annen at hun så flere kulehull i ryggen hennes.

Jeg kan ikke forestille meg at noen ville skade en liten jente. Hun må ha blitt fanget i kryssilden, sier Milano som er tydelig berørt av hendelsen.

Trodde det var PR-stunt

Paul Otermat var på kino sammen med kjæresten sin og trodde opprinnelig at det var et velregissert PR-stunt.

– En mann kom inn nødutgangen. Jeg trodde et øyeblikk at det var et PR-stunt, men så kastet han tåregass inn i folkemengden. Han startet så å skyte inn i publikum, sier Otermat til Sky News.

– Jeg og kjæresten min huket oss sammen og kom oss ut av kinosalen. Vi løp gjennom kinobygget mens vi hørte flere skudd. Vi kom oss til parkeringsplassen, fant bilen og kjørte vår vei, forteller Otermat.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Politimann forteller om episoden i Aurora, Colorado, USA

VIDEO: Politimann forteller om episoden i Aurora, Colorado, USA

En baby er blant ofrene

Skytingen skjedde inne i kinosal ni på på kjøpesenteret Century i Aurora natt til fredag, lokal tid.

12 personer er så langt drept og rundt 50 personer er skadd, melder Denver-politiet.

Universitetssykehuset i Aurora bekrefter at en av de skadde er en baby på tre måneder, ifølge CBS Denver. Tilstanden til barnet skal være stabil.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt